Muuttoliikkeen myllerrys Eurooppaan

Afganistanin tilanne herättää huolenaiheita maailmassa. Evakuoinnit ovat käynnissä vielä muutaman päivän, joihin Taliban-liike on ilmoittanut, että lisäaikaa ei tule. Tämä näyttää ainakin minun silmiini huolestuttavalta, mitä tulee maassa asuvien lasten, nuorten sekä eritoten naisten aseman kannalta. Sharia-lain käyttöönotto maassa tulee johtamaan totaaliseen kaaokseen mielestäni.

Jokainen varmaan muistaa Euroopan pakolaiskriisin vuosina 2014-2015, joiden aikana saapui noin 1,8 miljoonaa turvapaikanhakijaa. Suomeen saapuneita oli 35640 kpl näinä vuosina. Tällöin muuttoliikkeen alulle panija oli ihmisten halu paeta sotaa, mutta myös ilmastopakolaisuus. Olihan silloin historiallisen kuuma etenkin Syyriassa, jolloin ihmiset menettivät elinkeinonsa kuivuudesta johtuen.

Oikeus hakea turvapaikkaa on kirjattu YK:n ihmisoikeusjulistukseen ja EU:n perusoikeuskirjaan, mutta ei sitä kuinka monta turvapaikanhakijaa humanitaarisin perustein maiden on otettava. Tästä johtuen olemmekin saaneet huomata esim. Kreikan rakentaneen Turkin vastaiselle rajalle piikkilanka-aidan, jotta heidän ei tarvitsisi ottaa turvapaikanhakijoita aikaisemmista vuosista oppineena. Tästä johtuen todennäköisesti muuttoliike jatkaa eteenpäin länsimainen elämäntyyli silmissä. Pahoin pelkään, että rajojamme ja yhteiskuntamme kantokykyä koetellaan lähikuukausina.

Vihreiden ministeri onkin esitellyt kiintiöpakolaisten määrän tuplaamista kahteentuhanteen, sekä humanitaarisen suojelun palauttamista väliaikaisen suojelun perusteeksi. Olemmeko valitsemassa Ruotsin tien tunteiden siivittämänä? Vuonna 2015 Ruotsiin saapui noin 163000 turvapaikanhakijaa. Nyt pääministeri Stefan Löfven ilmoitti, että Ruotsi ei voi ottaa yhtä paljon turvapaikanhakijoita kuin vuonna 2015. Mielipiteeni asiasta on, että Ruotsi on huomannut tällaisen määrän ongelmat kotouttamisen epäonnistumisena sekä väkivallan tekojen lisääntymisenä, josta olemme myös mediasta lukeneet.

Vaikka kuinka ikävältä se tuntuukin niin turvapaikanhakijoiden oleskeluluvan perustetta ei tule muuttaa ja kiintiöpakolaisten määrää ei tule lisätä. Tämä lisää ainoastaan menojamme, muutenkin kuntien taloudet ovat ahtaalla. Mitä tulee työvoiman lisäämiseen tätä kautta, niin sekään ei ole siihen ratkaisu, koska työllistyminen traumoja kokeneille ihmisille on todennäköisesti erittäin hankalaa.

Tunneperäisen politiikan teosta on siirryttävä realismiseen politiikan tekoon. Meidän on huolehdittava oman yhteiskuntamme kantokyvystä ja maamme turvallisuudesta.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu