Nuorison tulevaisuus kaupungissamme

Paljon puhutaan nykyään, että maahanmuuttoa pitäisi lisätä, jotta alueelle saadaan lisää työvoimaa. Etenkin humanitäärisen maahanmuuton osalta on keskustelua, että tällä saadaan paikattua kunnan taloutta. Melko lyhytnäköistä politiikkaa mielestäni. Porissa oli toukokuussa 2021 TE-toimiston mukaan 6527 työtöntä työnhakijaa ja avoimia työpaikkoja 1264 kpl. Vaikka kaikki avoimet työpaikat täytettäisiin, niin siltinkin jäisi vielä 5263 työtöntä työnhakijaa, joille ei työpaikkaa löydy. Eli humanitäärisen maahanmuuton kautta meillä ei ole tarvetta ainakaan työvoiman lisäyksen suhteen.

Porin ja monen muunkin kaupungin ongelma ei ole työvoiman saanti, vaan yrityksien ja investointien puute. Panostamalla infraan ja kaupungin elinvoimaisuuteen saamme osaltamme houkuteltua alueellemme muuttoliikettä. Suurin osa korkeakoiluihin hakeutuvista nuorista muuttaa pois paikkakunnalta sen takia, koska täällä ei ole oman koulutusalan työpaikkoja saatavilla. Heidän tarpeiden huomioiminen on ensisijaisen tärkeää, jotta jäisivät tänne tai ainakin palaisivat opiskeluidensa jälkeen luomaan tulevaisuuttaan idylliseen kaupunkiimme.

Vaalipöly on saanut nyt laskeuduttua. On syytä keskittyä, kun ensikuussa uusi valtuusto ja uudet luottamushenkilöt aloittavat, kehittää Poria siihen suuntaan, jotta meidän nuorisolla on hyvät olosuhteet toteuttaa unelmiaan. Ensisijaisesti toivon, että jokainen luottamustoimeen valittu toimii kaikkien porilaisten eduksi sekä nykyisten, mutta myös tulevien sukupolvien kannalta. Realistisella ja ennakoivalla politiikalla saamme varmasti Karhukaupunkiamme kehitettyä parempaan suuntaan, yhteistyön kautta.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu