Oletko rokotevastainen? Mitäs jos käyttäisit aikasi hyödyllisesti ja vaatisit parempaa lääkevahinkoturvaa?

Rokotevastaisuus on ilmiönä mielenkiintoinen. Sehän ei ole uusi ilmiö vaan sitä on esiintynyt aina hivenen eri tavoin. Vuosisadan alussa rokotevastaisuutta edistivät lähinnä uskonnolliset ja luonnonmukaista elämää korostavat tahot. Tänä päivänä uskonnollisten ryhmien osuus rokotevastaisuudesta näyttäisi olevan pienempi ja tilalle on ollut äärioikeistolaiset ja valtioiden vaikuttaminen mutta vaihtoehtohoitojen osuus on pysytellyt. Pääsääntöisesti rokotevastaisuutta on käytetty läpi historian eri tahojen toimesta omien hyötyjen saamiseksi. Tänä päivänä suurin hyötyjä näyttäisi olevan poliittinen valta jota haetaan heikentämällä valtioita sekaannuksen avulla.

En ole toistaiseksi löytänyt, useista keskusteluista huolimatta, kovinkaan rationaalisia argumentteja rokotevastaisilta. Yleisesti keskustelu päättyy ”kohta silmänne aukeaa” tai johonkin muuhun vastavaan turhanpäiväisyyteen. En silti pidä rokotevastaisia hölmöinä vaan ehkä enemmän sellaisina, jotka pelon takia tarttuvat selitykseen jolla voi perustella itselleen olla ottamatta rokotetta. Jollekin rokotevastaisuus on tapa olla yksilö, vastustaa yhteiskuntaa joka määrää asioita vaikka rokotteiden perimmäinen ja ainoa tarkoitus on tuottaa kansanterveyttä.

Olen kaikille rokotevastaisille esittänyt, että kehityksen vastustamisen sijaan keskittyisi vaatimaan parempaa lääkevahinkoturvaa. On nimittäin fakta, että jokaisesta lääkkeestä ja jokaisesta rokotteesta tulee myös haittavaikutuksia. Kyse lääkkeessä ja rokotteessa on aina siitä, että enemmistö hyötyy ja haitat on mahdollisimman pienet. Olen myös sanonut, että kannattaa katsoa historiaan. Rokote- tai teknologiavastaisuus ei ole tuottanut hyötyä. Asia on vähän sama kuin jokainen verkkoteknologian uusi sukupolvi saa aikaan vastusta (3G, 4G, 5G). Tai implantit on ”pedon merkki” mutta toisaalta etäyhteydellä varustettu sydämenseurantaan ihon alle asetettu laite ei ole.

+1
NikoEskelinen
Sosialidemokraatit Hyvinkää
Ehdolla aluevaaleissa

Niko Eskelinen (50) on Hyvinkääläinen inhimillisen digitalisaation asiantuntija. Hän on kahden tyttären perheenisä, joka kuvaa katsovansa maailmaa kaupallisen humaanisti. Eskeliselle luottamus on yksi tärkeimmistä arvoista. Hän arvostaa faktoihin perustuvaa päätöksentekoa ja keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu