Politiikka merkitsee kansaa koskevaa, ei eturyhmäpolitiikkaa

Politiikan alkuperäinen merkitys on “kansaa koskevaa” ja sitä se todella on. Kaikki päätökset vaikuttavat jollakin tapaa jokaiseen. Jos ei suoraan toiminnallisesti niin vähintään budjetin eli kohdistettavien varojen kautta. Jos johonkin panostetaan niin se on jostain pois tai vähentää sitä. Tätä kautta jokainen poliitikko on vastuussa kaikista. Olisi houkuttelevaa hakea luottamusta vain vetoamalla tiettyyn eturyhmään, vaikkapa yrittäjiin ja luvata heille kaiken huomion valtuutettuna mutta en koe sitä hyvänä tapana tehdä politiikkaa.
Hyvä politiikka on mielestäni jatkuvaa kanssakäymistä eri ryhmien kanssa. On kuunneltava niin eläkeläisten, yritysten, opiskelijoiden, työnhakijoiden, osatyökykyisten, lapsiperheiden, järjestöjen, etujärjestöjen ja varsikin avuntarpeessa olevien tarpeet ja ajatukset. Politiikan suurimmat merkitykset on luoda jokaiselle kansalaisille mahdollisuuksia ja luoda yhteiskunta jossa jokaisella on mahdollisuus luoda ja tehdä itse. Valtio tai kunta ei ole tarkoitettu kansalaisen tai kuntalaisen rahoittajaksi vaan tahoksi joka luo säännöt ja palvelut eli luo mahdollisuuksia ja turvaa.
Jokainen valtuustokausi kunnassa on erilainen. On asioita jotka korostuu ja asioita jotka muodostuu kiireellisiksi. Tärkeintä on aina huolehtia ihmisten hädästä tai akuutista tarpeesta kuten esimerkiksi vanhusten hoivasta tai nuorten mielenterveysongelmista. Samaan aikaan tulee jatkuvasti käydä vuoropuhelua siitä miten kunta huolehtii ylläpidosta, kuntaa kehittävistä investoinneista ja yrityksien toiminnan edellytyksistä. Ilmassa olevia palloja on siis paljon ja suurin haaste on aina kokonaisuus ja johdonmukainen toiminta.
Valtuutettu ei silti ole yksin vaikka osaamista ja suhteita olisi paljon. Hänellä on oman ryhmän tuki, toiset valtuustoryhmät ja kunnan virkahenkilöt, jotka huolehtivat pääasiassa asioiden valmistelun. Valtuutetun suurin virhe on kuvitella olevansa yksin tai saavansa muutoksia aikaan yksin.
Niko Eskelinen
SDP, varavaltuutettu
Techvilla, hallituksen jäsen
Lasten ja nuorten taidekeskus säätiön hallituksen puheenjohtaja
Asiakaskokemusjohtaja
0
NikoEskelinen
Sosialidemokraatit Hyvinkää

Niko Eskelinen (49) on Hyvinkääläinen inhimillisen digitalisaation asiantuntija. Hän on kahden tyttären perheenisä, joka kuvaa katsovansa maailmaa kaupallisen humaanisti. Eskeliselle luottamus on yksi tärkeimmistä arvoista. Hän arvostaa faktoihin perustuvaa päätöksentekoa ja keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu