Räsäsen syytteillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ei ole mitään tekemistä raamatun kanssa

Räsästä vastaan nostettiin syytteet ja se oli ainoa oikea ratkaisu. Keskustelua ohjataan miltei väkisin monessa piirissä raamattuun ja siihen, että eikö nyt sitten saa raamattua lukea. Osa Räsäsen puolustajista on sellaisia jotka ei ole ajatellut loppuun asti sananvapauteen kuuluvaa vastuuta ja osa puolustaa Räsästä koska haluavat koventaa julkisen keskustelun koska se ajaa äärioikeistolle tyypillistä toimintaa. Sitten on toki vielä uskonnolliset fundamentalistit. 

Räsästä siis syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan joka siis tarkoittaa sitä, että henkilö leimaa jonkin tietyn ryhmän omilla puheilla. Räsäsen tapauksessa hänen yhteiskunnallinen rooli ja johdonmukainen homoseksuaalisten vainoaminen on raskauttavia. Räsänen on muun muassa todennut homoseksuaalisuuden olevan “geneettinen rappeutuminen” ja “homoseksuaalit ei ole jumalan luomia”.

Kysehän tässä ei ole raamatusta vaan laista. Räsänen on nämä ja muut lausunnot antanut julkisuudessa ja näin ne ovat hänen lausuntoja vaikkakin ne lukisi raamatussa, muistikirjassa tai vessan seinässä. On syytä muistaa, että kukaan ei voi omia lausuntoja selittää sillä, että ne on johonkin kirjoitettu jos ne esittää omina lausuntoina. Raamattu, kuten muutkin ns. pyhät kirjat, sisältävät täysin mielipuolisia ja tähän aikaan täysin sopimattomia rangaistuksia ja sääntöjä. Homoseksuaalisuuden kieltäminen on yksi näitä mutta se on naispappeuden lisäksi yksi Kristinuskon kipukohtia. 

Räsäsen tuomitseminen kiihottamista kansanryhmään vastaan on ainoa oikea ratkaisu. Muissa tapauksissa vihapuhe kovenee ja se on aina tie tekoihin. Äärioikeisto unohtaa puolustaessaan, että jos Räsästä ei tuomita niin myös Islamistien sanomiset muuttuu hyväksyttäviksi mutta jotenkin tuntuu, että äärioikeisto ei halua rauhaa vaan konflikteja kaikkien välille. 

 

NikoEskelinen
Sosialidemokraatit Hyvinkää

Niko Eskelinen (51) on Hyvinkääläinen inhimillisen digitalisaation asiantuntija. Hän on kahden tyttären perheenisä, joka kuvaa katsovansa maailmaa kaupallisen humaanisti. Eskeliselle luottamus on yksi tärkeimmistä arvoista. Hän arvostaa faktoihin perustuvaa päätöksentekoa ja keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu