Kansalaisaloite eutanasian sallimisesta saanut 55 936 nimeä

Tänään 19.12.2016 klo 9 kansalaisaloite eutanasian sallimisesta hyvän elämän puolesta on kerännyt 55 936 allekirjoittajaa, mikä tarkoittaa aloitteen tuomista eduskunnan käsittelyyn. Tässä toteutuu kansalaisaloitteen tärkeä päämäärä, sillä tuodaan eduskunnan käsittelyyn asia, jota puolueet ja kansanedustajat ovat väistelleet vuosikausia sen mielipiteitä voimakkaasti jakavan luonteen vuoksi.

On ymmärrettävää, ettei yksikään puolue ole halunnut tuoda itse asiaa käsittelyyn ja tämä tullee olemaan erittäin hankala erityisesti hallituspuolueista Keskustalle ja Perussuomalaisille. Heidän puheenjohtajansa ovat voimakkaakkasti vakaumukseltaan kristillisiä ja asia on hankala. Puolueiden sisälläkin tämä tullee olemaan asia, missä ns ryhmäkuria ei tulla noudattamaan.

Viimeaikaisissa tutkimuksissa on kuitenkin tullut esille, että eutanasian sallimista puolustavat mielipiteet ovat lisääntyneet selvästi.

Huhtikuussa 2016 julkaistiin seuraava tutkimus: "Tuhat suomalaista -tutkimuksen mukaan 75 prosenttia suomalaisista hyväksyy eutanasian. Vain 11 prosenttia ei hyväksy sitä. Ikäryhmässä 25–34-vuotiaat eutanasian hyväksyy jopa 87 prosenttia vastaajista. Mitä vanhemmasta ikäryhmästä on kyse, sitä harvempi hyväksyy eutanasian. Kuitenkin myös yli 65-vuotiaista eutanasian hyväksyy kaksi kolmesta (65 %), ilmenee Lääkäriliiton, Apteekkariliiton ja Lääketietokeskuksen maaliskuussa IRO Research Oy:ltä tilaamasta väestökyselystä."

Toukokuussa 2016 julkaistiin Anja Terkamo-Moision Itä-Suomen yliopistoon tekemä väitöstutkimus, josta Karjalaisessa kerrotaan: "Tutkimukseen osallistuneet suhtautuivat eutanasiaan hyväksyvästi. Enemmistö eli 74 prosenttia sairaanhoitajista ja 85 prosenttia muista vastaajista ilmoitti hyväksyvänsä eutanasian osana suomalaista terveydenhuoltoa. Suurin osa vastanneista katsoi Suomen hyötyvän eutanasian sallivasta laista. Sairaanhoitajat pitivät erittäin tärkeänä oikeuttaan kieltäytyä osallistumasta eutanasiaprosessiin, jos eutanasia laillistetaan."

Näin ollen on kansanvallan  toteutumisen kannalta hyvä, että tämä vaikea asia otetaan käsittelyyn eduskunnassa. Oma lukunsa on se, mihin tämä lopulta johtaa. Hyvä on kuitenkin muistaa, että sallivan lain syntyessäkin meistä kukin saa itse edelleen päättää omasta ratkaisustaan.

 

 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu