Populistiksi leimaavat, tiedättekö mitä väitätte?

Minua on alkanut suoraan sanottuna ottaa pattiin populisti- ja populismi väitteiden jatkuva virheellinen käyttö. Näitä käytetään jatkuvasti leimaamaan oppositiota ja niiden henkilöitä kuten Ville Niinistöä. Väitän ettei suuri osa tätä muotitermiä viljelevistä tiedä mitä väittävät.

Katsotaanpa Wikipediasta kuvausta populismista:

"Populismi tavoittelee laajaa kannatusta tarttuvilla iskulauseilla, vaatimalla asioita, joita enemmistö haluaisi, kehumalla ”todellista kansaa” ja pilkkaamalla räikeästi poliittisia vastustajiaa. Populismin toimintamalli perustuu suosion tavoitteluun helposti omaksuttavien, usein tunneperäisten ja asioita yksinkertaistavien tunnusten avulla. Populismi ei ole varsinainen aatejärjestelmä, vaan sille on tyypillistä aatteiden tai käsitejärjestelmien vähättely ja kansanomaisuuden korostaminen."

Vihreät sekä Ville Niinistö täyttävät tämän kuvauksen varsin huonosti. Tämän perusteella Perussuomalaiset voidaan mielestäni tuohon kategoriaan laittaa sekä myös jotkut pienemmät puolueet.

Muun muassa täällä on juhlittu Ben Zyskowitzin Ylen keskustelussa lausumaa näkemystä siitä, että Ville Niinistö on eduskunnan suurin populisti. Jos katsotaan tuota kuvausta, niin Ben Zyskowitz eduskunnan kolmen kärjessä olevana välihuutelijana sekä jatkuvasti vastustajiaan pilkkaavana täyttää itse tuon kriteerit paremmin ja saattaa itse olla se eduskunnan suurin populisti. Myös tuossa ohjelmasssa hän käyttäytyi päällepuhumisineen ja teatraalisine papereiden pöydällä latomisineen kuin aito populisti.

Joten voisitteko populistikivien heittelijät lukea mitä populismi on ja ryhtyä käyttämään sitä sanan oikeassa merkityksessä?

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu