Haave suoraselkäisen poliitikon kohtaamisesta

I have a dream – minulla on haave. Haaveenani on kohdata täällä poliitikko, joka toimii rehdisti ja suoraselkäisesti. Millainen tuo kuviteltu poliitikko sitten voisi olla?

Hänen ei missään nimessä tarvitse olla samaa mieltä asioista kuin minä, sanottakoon tämä heti alkuun – ja puoluekanta sekä aate saa olla mikä vaan. Kutsutaan tätä poliitikkoa tarinassa Hemmoksi, vaikka hän voi yhtä laila olla nainen tai mies tai jotain siltä väliltä – sukupuolella ei tässä ole merkitystä.

Hemmo liputtaa avoimesti arvojensa ja aatteidensa puolesta perustaen kuitenkin esittämänsä näkemykset selkeisiin perusteluihin ja tutkittuun tietoon.  Hemmon kirjoituksista voi selvästi hahmottaa milloin kyseessä on fakta ja milloin taas hänen oma mielipiteensä. Molempia tarvitaan.

Jos Hemmo tekee virheen, hän myöntää sen avoimesti ja korjaa asian – hän ei kiertele ja kaartele loputtomiin, jotta ei joutuisi pyytämään anteeksi. Hän oppii virheistään ja näemme niitä tulevaisuudessa yhä harvemmin. Virheitä teemme kaikki – jos et tee virheitä, et tee mitään muutakaan. Virheen myöntäminen ei ole häpeä vaan päinvastoin.

Hemmo kunnioittaa vastustajiaan eikä pilkkaa heitä eikä heidän arvojaan. Joskus keskustelun tuoksinassa saattaa tässäkin tulla virheitä – kukaan ei ole täydelline. Hemmollakin on tunteet ja ne saavatkin näkyä. Tällöin rauhoituttuaan Hemmo pahoittelee käytöstään ja pyytää anteeksi reilusti.

Hemmolle voisi keksiä pitkän listan ominaisuuksia, mutta on noissakin jo paljon täytettävää.

Mitä luulette, toteutuuko haaveeni koskaan täällä Puheenvuoroissa? Päästäänkö joskus edes lähelle?

Pärjäisiköhän tuollainen poliitikko Suomessa? Mielestäni nuo ovat kuitenkin perinteisiä suomalaisia arvoja.

 

Kyselee nimimerkki: Toivoton idealisti 😉

 

NikoKaistakorpi

Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu