Uuden Suomen toimituksen valittujen poliitikkojen suosiminen

Uuden Suomen toimitus vaikuttaisi Poiminnoissaan suosivan eräitä poliitikkoja ja tästä on tullut heille merkittävä vaikutuskanava. Millä perusteilla tähän on päädytty on minulle arvoitus ja toivoisinkin toimituksen ottavan kantaa analyysiini. Poiminnoilla on valtava merkitys siihen, kuinka kirjoitus päätyy suosituksi. Kirjoitusten määrän lisääntyessä yhä useampi niistä katoaa valtavaan bittivirtaan lähes yhtä nopeasti kuin sinne tulikin. Poiminnot sen sijaan jäävät elämään pitkäksi aikaa.

Itselläni on ammatin kautta kyky hahmottaa nopeasti kokonaisuuksia sekä löytää niistä kaavamaisuuksia. Pelkästään katsomalla poimintojen henkilöiden kuvia listana hyvän kuvamuistin myötä löydän helposti toistuvia ilmiöitä Poiminnoista. Itse tänne kirjoittavana vailla itsesuojeluvaistoa haluan tuoda muutamia havaintojani esille pohdittavaksi. Tutkin pikaisesti Poiminnat 1.11.2016 lähtien tähän päivään. Tätä ei voi tehdä ottamatta henkilöitä esille – ei ole muuten mahdollista analysoida asiaa. Nämä ovat siis esimerkkejä eikä mitään kattava ja edes tasapuolinen kattaus.

1)Eija-Riitta Korhola, Kokoomus
Seitsemän blogikirjoitusta, näistä viisi nostettu poimintoihin
(kirjoituksia välillä 3.11. – 10.12.2016)

2) Mikko Savelius, Kokoomus, Kuntapoliitikko, Kunnallisvaaliehdokas 2017
Yhdeksän blogikirjoitusta, näistä neljä poiminnoissa
(kirjoituksia välillä 9.11.-7.1.2016)

3) Antti Koskela, SDP, Helsingin SDP:n varapuheenjohtaja
Neljä blogikirjoitusta, näistä kolme poiminnoissa
(kirjoituksia välillä 10.11. – 30.12.2016)

4) Mikko Kärnä, Keskusta. kansanedustaja
Kaksikymmentäyksi blogikirjoitusta, näistä seitsemän poiminnoissa
(kirjoituksia 7.11.2016 – 7.1.2017)

5) Elina Lappalainen, Keskusta, kunnallisvaaliehdokas
Kolme kirjoitusta, näistä kaksi poiminnoissa
(kirjoituksia 1.12.2016 – 3.1.2017)

6) Anneli Jäätteenmäki, Keskusta, Euroopan parlamentin jäsen
Viisi blogikirjoitusta, näistä neljä poiminnoissa
(kirjoituksia 10.11. – 27.12.2016) Kommentteja näillä viidellä kirjoituksella on muuten yhteensä 35.

Tässä nyt havaintojani aikavälillä 1.11.2016 – 7.1.2017 eli noin kahden kuukauden ajalta. Se ei siis ole kattava eikä ole tarkoitus ketään kirjoittajaa nostaa tikun nokkaan. Jos nämä kuusi esimerkkiä laskisi yhteen ja vertaisi Poimintojen kokonaislukumäärään, niin osuus olisi aivan suhteettoman suuri.

Vielä yksi lisäys ennenkuin ennalta-arvattava tykitys alkaa: Niko yrittää vaikuttaa sisältöön ja linjaan ihan kuin Sipilä Yleen, vaikka sitä on itse arvostellut. Myönnän aivan suoraan, että koitan vaikuttaa sisältöön ja poimittaviin asioihin. En kuitenkaan siksi, että minä tai minun oma kantani pääsisi esille paremmin vaan siksi että oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus toteutuisi mahdollisiman hyvin. Olen epäillyt ylikehittyneen ominaisuuden tähän tulevan jo suvun geeneistä, ja en voi sille mitään, että minulla on suorastaan pakottava tarve edistää näiden toteutumista. Jotta esteellisyyksiltä vältyttäisiin, niin voidaan saman tien toimituksen kanssa sopia, että ette nosta yhtäkään tulevaa kirjoitustani Poimintoihin.

Aiemmin kirjoittamassani blogissa haasteena toimitukselle kyselin miten Poiminnat valitaan, johon päätoimittaja Jenni Tamminen kertoi:

"Niissä tarkoitus on olla tasapuolinen: "tunnettuja" ihmisiä ja "tavallisia" ihmisiä, eri puoluekantoja, hallituksen ja opposition edustajia jne. Kirjoituksen on oltava toimituksen mielestä kiinnostava ja / tai ajankohtainen, toisaalta pelkkä klikkimäärä ei ole koskaan peruste poiminnalle – sisällöllä on suurempi merkitys. Arvostamme sitä, että bloggaaja osallistuu itse keskusteluun. Tuossapa ne kriteerit oikeastaan olivatkin."

On välillä hyvä katsoa taaksepäin ja pohtia kuinka tavoitteet ovat toteutuneet ja niiden pohjalta mennä yhä parempana kohti tulevaisuutta. Uusi Suomi tarjoaa ainutlaatuisen hienon väylän osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Sinälläänhän kaupallista mediaa ei koske mikään tasapuolisuusvaatimus – jos katsotaan muutamaa pienempää lehteä, niin kyllä aika selkeästi on tiedossa, minkä puolesta liputetaan. On kuitenkin hienoa, jos toiminta on kaikin puolin avointa ja läpinäkyvää – siihen pyrkikäämme.

Tämän hyvän palvelun suosion edelleen kasvaessa ja blogimäärän lisääntyessä "Poiminnoilla" on valtava merkitys sille, mitkä näistä kirjoituksista jäävät elämään pidemmäksi aikaa. Suurin osa katoaa valtavaan määrään kirjotuksia – siksi toimitus käyttää merkittävää valtaa!

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu