Miksi Keskustalle liiketoiminnan ja politiikan erossa pitäminen on niin vaikeaa?

Vaalirahakohut, Nuorisosäätiön sekoilut, lautakasat ja nyt Sipilän sekä Bernerin touhut – jos Perussuomalaisilla on ollut hankaluuksia vihapuheiden kanssa, niin Keskustan ongelmana näyttää olevan bisneksen ja politiikan pitäminen erossa toisistaan. Mainitsemani tapaukset nostavat epäilyksen siitä, onko tämä liiketoiminnan ja poliittisen päätöksenteon sekoittaminen vuosikausia jatkunut puolueen tapa?

En muista millään muulla puolueella olleen näin vaikeaa tämän asian kanssa – sulle, mulle ja kaverille kanssa. Ylen uutisoimissa Nuorisosäätiön seikkailuissa on useita keskustavaikuttajia  ja vaalirahakohusta tuli tuomioitakin. Nyt Sipilän ja Bernerin ajamat asiat herättävät epäilyksen siitä ajetaanko Suomen kansan vai omien etupiirien etua.

Moni on todennut, että eikö sitten ministerien sukulaisilla saisi olla liiketoimintaa. Tottakai saa, mutta esteellisyystapauksissa on jäävättävä itsensä. Mieluummin se on hyvä tehdä varmuuden vuoksi pienimmänkin epäilyksen herätessä – moni päätös olisi mennyt läpi ilman mukana oloakin.

Artikkeleita näistä aiheista:

Vaalirahakohussa ryvettyneellä Nuorisosäätiöllä ja sen johdolla vaiettuja kiinteistöbisneksiä

Nuorisosäätiö järjesteli miljoonien pikavoitot johtajansa kaverille – Yle

Vanhasen mystinen ”lautakasa”

NikoKaistakorpi

Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu