Voiko Sipilään ja Berneriin enää luottaa?

Näiden kahden liiketoimintamaailmasta tulleen ministerin toimet eivät enää tunnu kestävän eettistä tarkastelua. Monella voi olla vielä luottoa näihin keskustaministereihin, mutta itseltäni se on hävinnyt. Itsekin uskoin, että taustasta yritysmaailmassa olisi etua ja se voisi tuoda kaivattua muutosta hallituksen toimintaan – olen kuitenkin karvaasti pettynyt.

Milloin se luottamus minulta sitten loppui – se loppui viimeistään hänen YLE-lausuntoihinsa. Katselin aikanaan eduskunnan kyselytunnin, jossa Sipilä useaan kertaan kertoi, ettei ole pyrkinyt vaikuttamaan YLE:n toimintaan. Kaiken selvinneen valossa hän mielestäni syyllistyi toistuvasti valehteluun eduskunnalle.

Pitkä matka on tultu siitä, kun Atte Jääskeläinen piffasi Sipilälle mahdollisuuden puhua Ylellä oman puheensa kansalle Kekkosen tapaan. Jo tuossa hän muuten herätti kohua lausumalla seuraavaa: "Suomen valtio on velkaantunut melkein miljoona euroa tunnissa seitsemän vuotta — yötä päivää — pyhää arkea.”

Iltalehdessä Tommi Parkkonen kirjoittaa artikkelissaan "Sipilä pelottelee väärillä faktoilla":
”Valtiokonttorin laskelmien mukaan Suomen velkaantumisen oikea summa on 600 000 euroa tunnissa. Ero Sipilän lukuun ei ole ’kuin’ noin 400 000 euroa tunnissa, mutta viikossa summien eroksi kertyy jo rapsakat 68 miljoonaa euroa.”

Tarkoitus näyttää jatkuvasti pyhittävän keinot Sipilän tapauksessa. Yritysmaailmassahan ei niin tarkkaan seurata lausuntoja ja erilainen asioiden värittäminen ei niin helposti paljastu. Nämä ministerit eivät tunnu osaavan muokata toimintatapojaan uuden roolin vaatimusten mukaiseksi.

Sipilä on toistaiseksi antanut varauksettoman tuen luottonaiselleen Anne Bernerille. Hänen lausuntonsa tieväylien yhtiöittämiseen ja autojen seurantaan liittyen eivät kestä mitään kriittistä tarkastelua. Milloin ollaan luomassa luonnollista monopolia ja milloin sitten kuitenkin jo myymässä paketteja yksityisten palveluntarjoajin toimesta. Aiheesta enemmän blogissani: Bernerin suunnitelmien vaikuttimet, auttakaa bloggarit ja kommentoijat!

Itseäni hämmästyttää kuinka Keskustapuolue seisoo edelleen vahvasti näiden ministerien takana. En tiennyt, että tällainen yhtiöittämisvimma kuuluu Keskustan arvoihin ja tavoitteisiin. Vaikuttaa siltä, että politiikan suunnalla ei ole niin paljon väliä kunhan säilytään vallassa.

Minun luottoni on mennyttä, kenties muilla sitä vielä on. Kaikista hankalin asia on menetetyn luottamuksen palauttaminen, minun osaltani en keksi, miten se edes tapahtuisi. Mutta minä olenkin vain yksi äänestäjä ja ihminen – hyvä niin.

EDIT 11.1.2017 klo 9:20: Tein virheen luottaessani Parkkosen tietoihin, tämä osoitettiin minulle toisessa blogissa. Velkaantumisen nopeus tunnissa noina seitsemänä vuotena on 939 335 euroa eli lähellä miljoonaa euroa kuten Sipilä sanoi. Pahoittelen virhearviotani. Seison edelleen muiden väittämieni takana.

NikoKaistakorpi

Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu