Miten pilapiirtäjä Kari olisi piirtänyt Bernerin yhtälön?

Mitenhän edesmennyt pilapiirtäjä Kari olisi kuvannut Bernerin liikenneyhtiötä ja hänen visiotaan? Lueskellessani kirjaa Karin tuotannosta löysin yhden aika osuvan kuvan, joka on tässä mukana. Vaikka maailma muuttuu, niin historia tuntuu toistavan itseään ja menot suhteessa tuottoihin menevät edelleen poliitikoilta iloisesti sekaisin. Laskisipa pankkinikin raha-asiani Bernerin laskimella, niin muuttuisi velat saatavaksi.

En tiedä mitä kuvaamaan tuo piirros aikanaan on tehty, mutta sopii tähänkin. Pikaisesti vilkaistuna meillä on käsissämme Rolls Royce, mutta lähemmällä tarkastelulla huomataan sen olevan pelkkä kiiltävä kuori vailla todellista sisältöä. Pihvi on hukassa ja pitkään valmisteltu palapaisti on sitkeää ja maistuu oudolta.

Vaikka nykyäänkin on hienoja pilapiirtäjiä, niin Karilla oli ihmeellinen taito kuvata tapahtumia niin, että kansalaiset ja jopa poliitikot näkivät niistä kupletin todellisen juonen. Millaisia piirroksia näkisimmekään tänään? Olisiko tuon liikennekaaren päässä autoilijan silmä? Olisiko liikenneyhtiön todellinen tavoite peitetty kauniisti tämän Vallilan verhokauppiaan verhoilla? Varmaan hän keksisi jotain paljon parempaa.

Eilen blogissaan Anne Berner ehdotti sadan miljoonan tukea autokaupalle ja tänä vuonna uuden auton ostaville – hienoa, että jostain saman tien löytyy rahaa omien mokien paikkailuun, muttei muihin törkeämpiin asioihin.Tuo summa vaikeuttaisi yhtälön toteutumista entisestään, jostain sekin on maksettava.

Nykyinen hallitus olisi Karille ehtymätön luovuuden lähde. Aikanaaan Keskusta ja Kokoomus saivat häneltä osansa, mutta perussuomalaisia hän ei tainnut keretä nykyisessä suosiossaan näkemään – voi kun näkisin Soinin ja kumppaneiden seikkailevan hänen piirroksissaan. Sotesta voisimme nähdä jotain vastaavaa kuvina kuin hieno pakina Savon sanomissa Joosepin seikkailuista tulevassa sote-maailmassa.

Tulisit Kari takaisin, nykyaika tarvitsisi sinua kipeästi.

 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu