Määrääkö Soini Suomen ulkopoliittisen linjan?

Kuka ihme tätä ulkopolitiikkaa oikein johtaa? Lain mukaan presidentti päättää siitä seuraavasti: "Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Eduskunta hyväksyy kuitenkin kansainväliset velvoitteet ja niiden irtisanomisen sekä päättää kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattamisesta siltä osin kuin perustuslaissa säädetään. Sodasta ja rauhasta presidentti päättää eduskunnan suostumuksella."

Ulkoministeri Soini on parisen viikkoa sitten käynyt lausumassa Turkissa Suomen jakavan saman arvopohjan. Seuraavaksi hän on sitten menossa Trumpin rukousaamiaiselle, jossa jälleen sotketaan uskonto ja politiikka keskenään.

Suomelle on ollut vuosikymmenten ajan tyypillistä, että näitä asioita ei sotketa toisiinsa ja laki näissä asioissa ei ole tietääkseni muuttunut. Ulkopolitiikkaakin edelleen johtaa tasavallan presidentti ja toivottavasti hän joku päivä laittaa jotain tolkkua tähän touhuun sekä Soinin lausuntoihin tai ottaa Soinilta passin pois.

Kauhulla voi taas odottaa mitä lausuntoja on tulossa tästä toisesta maasta, joka on ottanut uskonnon poliittiseksi aseeksi. Suomen ulkopolitiikkaa on leimannut tietty pitkäjänteisyys, jota Soini nyt murentaa lausunnoillaan.

Mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu? Soini sooloilee omiansa ilman että Sipilä ottaa kantaa mihinkään? Kuka ihme tätä kööriä oikein johtaa?

 

 

 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu