Onko kohta uuden Woodstockin aika?

Alkaako kohta olla jo uuden Woodstockin aika, jolloin laajat kansanliikkeet ryhtyvät vastustamaan nykyistä suuntaa maailmassa? Nuoremmille lukijoille suosittelen lyhyeen historian oppituntiin Googleen hakusanoja: Woodstock, Nixon ja Watergate. Taustalle vielä Spotifystä tai juutuubista soimaan Jimi Hendriksiä, niin pääsette tunnelmaan.

Trumpin ja Nixonin maailmassa tuntuu olevan paljon samankaltaisuuksia. Nähtäväksi jää onnistuuko Trump aloittamaan uuden sodan kuten Nixon Vietnamin sodan. Sekä päättyykö Trumpin presidenttikausi eroon kesken kauden kuten Nixonin Watergate-skandaalin myötä. Itse en olisi ollenkaan hämmästynyt mikäli historia lähes viidenkymmenen vuoden jälkeen toistaisi itseään.

Sukupolvien kuilu tuntuu jälleen syvenneen ja levenneen. En ole katsonut statistiikkaa, mutta vahva veikkaus on, että sekä Suomen että USA:n vaalien voittajien kannatus on perustunut vahvasti vanhempiin ikäluokkiin. Ovatko nämä ikäluokat unohtaneet Nixonin ja Woodstockin? En tiedä, ainakaan ei pitäisi. Tuntuu kuitenkin että ollaan palattu johonkin vanhaan äärikonservatiiviseen aikaan, jota en luullut enää näkeväni.

Millainen tämä uusi Woodstock Nation sitten olisi ja miten se realisoituisi? Sosiaalisella medialla tulisi varmaan olemaan vahva rooli väen mobilisoinnissa. Pelkkä sosiaalinen media kuitenkin edelleen hukkuu ja jää kohinaksi voimakkaana mielipiteen ilmaisuna eli kansanmarssit ovat edelleen voimakkaimpia keinoja. Jo nyt USA.ssa on ollut laajoja marsseja Trumpin politiikkaa vastaan ja ennustan näkevämme vieläkin suurempaa liikehdintää. Kuten Woodstockin aikana ovat myös taiteiijat ja esim muusikot alkaneet ottaa vahvasti kantaa ja hyvä niin. Kaikki keinot on käytettävä, jottemme taannu Nixonin aikaan.

Trumpista tulee mieleeni Terence Trent D'Arbyn laulu If You all get to heaven:

"Old men's cigars puff up the wars,
To protect their fuck-ups again,
Young men must die!
To keep the old ones alive,
And to prove they're studs once again"

Suomensin sen joskus vapaasti näin: Sodat syntyvät vanhojen miesten sikareiden savusta, miksi nuorten miesten täytyy kuolla, jotta vanhat voivat vielä kerran olla oriita.

Toivottavasti emme näe uusia sotia vaan uuden oikeudenmukaisemman maailman synnyn. No, taidankin tästä kuunnella vaihteeksi Rage against the machinen tuotantoa, nuorisolle suosittelen tutustumisen aloittamiseen biisejä Sleep now in the fire, Killing in the name of ja Bulls on parade. Ovat taas ajankohtaisia, kun katselee USA:n menoa.

 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu