Kunnallisvaalit tulee, Uusi Suomi vaikuttaa

Kunnallisvaalien lähestyessä kiinnosti taas miten Uuden Suomen toimituksen poiminnat jakautuvat puolueiden välillä. Moni täällä aktiivisesti vieraileva kertoo minulle usein, että poiminnoilla ei ole suurta merkitystä. Itse kuitenkin väitän Almamedian tuoneen merkittävän lisääntyneen näkyvyyden poimittujen karusellin pyöriessä sekä Iltalehdessä sekä Talouselämässä 

Katselin jälleen 50 viimeisintä poimintaa aikaväliltä 22.3. – 3.4.2017, joiden kirjoittajista poliitisen kantansa ilmoitti 37. 13 ei sitä kerro tai sitä ei ole. Poimitut blogit jakautuivat seuraavasti:

Kokoomus 9 (24,3 %)

Perussuomalaiset 7 (18,9 %)

Sosisaalidemokraatit 7 (18,9 %)

Keskusta 5 (13,5 %)

Vihreät 3 (8,1 %)

Vasemmisto 2 (5,4 %)

Piraatit 2 (5,4 %)

Kristillisdemokraatit 1 (2,7 %)

Väyrynen 1 (2,7 %), Pate on ihan oma lukunsa eli olkoon näin…

Pyöristyksistä johtuen prosenttien summasta tulee 99,9 %, joka ei tarkastelussa ole merkittävä. Prosentit laskettu siis kantansa ilmoittaneiden lukumäärää vasten.

Näitä voi kukin peilata halutessaan vaikkapa galluppeihin. Toistan jälleen kerran, että toimituksella on täysi oikeus tehdä valinnat. Haluan itse kuitenkin välillä pohtia, millainen tämä Puheenvuorojen "kupla" on, ja kuinka se vastaa yleistä mielipideympäristöä Suomessa.

 

 

 

 

 

 

 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu