Väite niskuroinnista korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiä vastaan

Erityisesti Perussuomalaiset ovat esittäneet jatkuvasti väittämän, että Afganistanin paluulennon tapauksessa on niskuroitu korkeimman hallinto-oikeuden päätöksiä vastaan ja verrattu tätä mm Halla-ahon tapaukseen. Perustuuko tämä näkemys faktoihin vai onko kyse valeuutisesta samoilta tahoilta, jotka syyttävät Ville Niinistöä ja Vihreitä valeuutisista?

MTV3:lla Helsingin poliisilaitoksen maastapoistamisasioista vastaava komisario Liisa Lintuluoto kertoo seuraavaa: "Käännytyspäätöksen toimeenpanokelpoisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että jos Maahanmuuttoviraston päätöksestä on jätetty valitus hallinto-oikeuteen, asia on käsitelty loppuun. Korkeimmalle hallinto-oikeudelle jätetty valituslupahakemus ei puolestaan enää estä maasta poistamista."

Täten maastapoistoa ei siis estä korkeimmalle hallinto-oikeudelle jätetty valituslupa eli mihin perustuu väite siitä, että palautettujen osalta niskuroitaisiin korkeimman oikeuden päätöksiä vastaan? Toistuvasti on väitetty lennolla olleiden käyneen kaikki valitusasteet läpi ja kyseessä olevan nimenomaan korkeimman hallinto-oikeuden päätösten kyseenalaistaminen. Maastapoisto voidaan siis kuitenkin jo tehdä ennen kuin valituslupahakemusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen ollaan edes käsitelty.

Tietävätkö perussuomalaiset jotain enemmän vai syyllistyvätkö he itse valeuutisiin ja arvailuun, josta itse vastustajiaan syyttävät? 

Haastan näin väittävät kertomaan faktoja väittämiensä tueksi. Onko palautettujen asiat käsitelty korkeimmassa hallinto-oikeudessa, ja jos on niin mistä löytyy päätökset? On hyvä myös huomata, että vain noin joka kymmenes saa edes valitusluvan korkeimpaan hallinto-oikeuteen ulkomaalaisasioissa.

Täällä Puheenvuoroissakin on julkisesti jopa syytetty Ville Niinistöä rikoksesta vedoten näihin väittämiin, joten olisi hyvä että näin tekevillä olisi todisteet kunnossa. Kehoitus osallistumisesta mielenosoitukseen ei ole rikos ja siellä olleiden henkilöiden mahdolliset lainvastaisuudet ovat heidän kontollaan. Henkilön syyttäminen julkisesti rikoksesta on mielestäni vakava asia ja näin tehdessään on syytä olla hallussa todisteet sekä osoittaa selkeästi, mitä lakia on rikottu ja miten. Mielestäni tämä on vähintään kohtuullista, kun asiasta metelevöivät itse korostavat nimenomaan Suomea oikeusvaltiona.

NikoKaistakorpi

Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu