Hallitus leikkaa puolustuskyvyttömiltä, yritystuet jäävät ennalleen

"Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi, että jokaisella yritystuella on omat puolustajansa.", kertoo Iltasanomat. Hallitus jätti ennakkopuheista huolimatta yritystuet täysin ennalleen huolimatta siitä, että jo 2015 VATTin tutkimus osoitti niiden olevan tehottomia tavoitteiden suhteen. Nyt teetettiin erillinen selvitys, jota oudosti ei julkaistu puoliväliriihen yhteydessä, joka poikkeaa täysin väitetystä avoimuuslinjasta.

VATTin johtava pääekonomisti Laukkanen huomauttaa Uudessa Suomessa, että media kertoo usein tukien menevän teollisuuteen, mutta ei, mitä tämä käytännössä tarkoittaa. Esimerkiksi energiaveron palautus näyttää menevän käytännössä osakkeenomistajille, koska se ei mene työpaikkoihin, tuottavuuskasvuun, viennin arvoon eikä palkkoihin.

Ennakkoon lupailtiin yritystukiin puututtavan ja toisaalta ennakoitiin Tekesin tukia palautettavan, sillä sen kaltaiset tuet ovat ainoita, joilla on selkeästi saatu hyötyjä aikaan. Samalla jätetään muut pimentoon jättämällä tutkimusraportti julkaisematta. Todella pöyristyttävää toimintaa. Hallitus haluaa säilyttää tuet, jotka tukevat pysähtyneisyyttä eikä uuden luomista. Varmaankin Sipilän ja Orpon hyville varakkaille veljille tämä sopii, mutta Suomen etu se ei ole. Soini varmaankin ostettiin hiljaiseksi ruotsikokeilulla.

Orpo kertoo, että kaikilla tuilla on puolustajansa. Kuka puolustaisi vaikkapa työttömiä ja opiskelijoita hallituksen toimilta – ei kukaan. He ovat puolustuskyvyttömiä.

 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu