Muuttaako Halla-aho mitään muuta kuin maahanmuuttopolitiikkaa?

Auttakaa minua ymmärtämään, mikä on Halla-ahon tuoman suunnanmuutoksen vaikutus muuhun kuin maahanmuuttopolitiikkaan. Toistaiseksi olen nähnyt hänen kannanottojaan hallitusohjelmaan pelkästään maahanmuuton osalta. Ovatko kaikki muut asiat sitten ok Halla-aholle? Mitä hän ajattelee keskeisitä asioista kunten talous, työttömyys, maakuntauudistus ja sote?

Iltalehdelle Halla-aho kertoi Perussuomalaisten haluavan pysyä halituksessa ja noudattaa hallitusohjelmaa kunhan maahanmuuttoon liittyvistä kirjauksista pidetään kiinni: Dublin-järjestelmä ja taakanjakosäännöt, perheenyhdistämissäännöt ja oleskeluluvat.

Liittyykö Perussuomalaisten protesti ja linjanmuutos halla-aholaisiksi siis vain ja ainoastaan maahanmuuttopolitiikkaan?

Mitään muutosta ei siis haluta eikä ole tarpeen tehdä lukuisiin Suomen kannalta tärkeisiin kysymyksiin kuten talouspolitiikkaan, työllisyyden hoitoon, vaikkapa yritystukiin ja pääomaverotukseen, maakuntamuutokseen tai soteen? Ovatko nämä kaikki ovat siinä kuosissa kuin Perussuomalaisten mielestä pitääkin ja vain maahanmuutto hiertää jäsenistöä? 

Omasta mielestäni Perussuomalaiset on käsittämättömällä tavalla myötäillyt kansalaisten kannalta keskeisissä isoissa kysymyksissä Keskustan ja Kokoomuksen linjauksia. Itse en olisi uskonut PS:n olevan näin kiltisti mukana pääomaa ja hyväosaisia suosivassa politiikassa.

Tarkoittaako lausunnot sitoutumisesta hallitusohjelmaan siis sitä, että vajaa kaksi vuotta mennään oikeastaan kuten ennenkin? Silloinhan on turhaa puhua mistään merkittävästä linjanmuutoksesta kokonaisuuden kannalta.

Kenties valinnoilla haetaan vain asetelmia seuraaviin vaaleihin, jossa todennäköisesti PS siirtyy oppositioon ja voi alkaa mm ajamaan Huhtasaaren eilen Iltalehdelle julistamaa linjausta "Suomi irti EU:sta, puolueelle mallia ruotsidemokraateista". Halutaanko uudella johdolla siis lähinnä torjua häämöttävä tappio seuraavissa vaaleissa?

Minulla on ollut aina vaikea hahmottaa PS:n linjaa muissa kysymyksissä kuin maahanmuutossa ja nyt tilanne muuttui entistäkin hähmäisemmäksi. Kenties tämä on vain henkilökohtainen ongelma, mutta uskon silti monella muullakin olevan asian kanssa haasteita. Olisiko esim Perussuomalaiset tehneet jotain toisin halintarekisterikiistassa mikäli Halla-aho olisi ollut jo vallankahvassa kiinni?

Joku voi olla sitä mieltä, että on suoraselkäistä pitää edellisen johdon neuvottelemasta hallitusohjelmasta – onhan se niinkin. Toisaalta taas vajaan kahden vuoden hallitustaival niillä linjauksilla, jotka teki edellinen kritisoitu johto, ei ole suoraselkäistä.

Joten summa summarum, mihin muihin asioihin kuin maahanmuuttoon PS:n jäsenistö haki nyt muutosta?

 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu