Onko Tuusulan uusi apulaispormestari Salonen valekehitysjohtaja?

Oletko valekehitysjohtaja kunnanhallituksen varapj Jussi Salonen? Vastikään kunnanhallituksen varapuheenjohtajaksi valittu TuPun Jussi Salonen tituleeraa itseään useissa artikkeleissa kehitysjohtajaksi. Myös vaalimainonnassaan sekä vaalikoneissa hänen ammattinsa on kehitysjohtaja. Itseäni alkoi kiinnostamaan minkä yrityksen kehitysjohtaja hän sitten on, kun aikaa näyttäisi riittävän todella paljon yhdistystoimintaan ja kunnallispolitiikkaan.

Erilaisilla verkkohauilla löytyy ainoastaan pieniä osakeyhtiöitä, joissa Jussi Salonen vaikuttaisi olevan ainoa työntekijä ja omistaja. Eniten esille tulee Kehitys Oy Uusimaa, jonka päätoimiala on liikkeenjohdon konsultointi. Mitään webbisivuja yrityksillä ei ole ja kaikissa yhteystietona on hänen saunalahden sähköpostiosoitteensa sekä kännykkänumeronsa. En myöskään löydä ko yritysten tekemiä töitä tai konsultointia mistään verkosta.

Tämä vaikuttaa minun silmiini vahvasti siltä, että hän on harhauttanut äänestäjiä vuosikausia väittämällä olevansa kehitysjohtaja ollen oikeasti kuitenkin sekalainen yksityisyrittäjä ja kenties konsultoinut jotain tahoja. Toki yhden hengen yrityksessä voi itseään tituleerata periaatteessa miksi tahansa, mutta kyllä kehitysjohtaja luo mielikuvan jostain aivan muusta. Tällä hän lienee pyrkinyt luomaan itselleen kredibiliteettiä ja arvostusta.

Katsoin sidonnaisuusilmoitukset liittyen pormestarinvaaliin ja siellä kerrotaan seuraavaa:

"Jussi Salonen omistaa Kehitys Oy Uusimaan, jolla on vähäistä elinkeinotoimintaa yhdyskuntasuunnittelun ja -kehittämisen, logistiikan ja digitalisaation alalla. Salonen on tämän yhtiön hallituksen jäsen. Salonen on hallituksen jäsen muutamassa vanhassa, elinkeinotoimintaa harjoittamattomassa osakeyhtiössä. Salonen ei omista kiinteistöjä eikä asunto-osakkeita. Jussi Salonen on Tuusula-Seura ry:n johtokunnan jäsen."

Ennen vaaleja vaalikoneissa ja lehtiartikkeleissa hän on kehitysjohtaja ja totuus on sitten tämä.

Mielestäni tämän merkitys korostuu nyt entisestään, kun hänestä tehtin kunnanhallituksen varapuheenjohtaja, jolle aletaan nyt pormestarimallin yhteydessä tehdyn päätöksen myötä maksamaan palkkaa 2750 euroa kuukaudessa. Jussi Salonen oli itse esittämässä tätä ja jo tuolloin oli selvää, että pormestarimallin myötä kolmen suurimman puolueen johtohahmot pääsevät nauttimaan jatkossa palkkaa kunnalta.

Mitä enemmän Tuusulan kunnallispolitiikkaa ihmettee, sitä enemmän se alkaa vaikuttaa pienen piirin suhmuroinnilta. Kokoomuksen touhuja ja kaavoitustahan Ylen MOT tutki aiemmin.

Minusta vaikuttaa, että Jussi Salosen päätoimiala on Tuusulan kunnallispolitiikka ja nyt hän sitten saa siitä myös palkkaa. Tällainen toiminta ei mielestäni ole eettisesti ja moralisesti kestävällä pohjalla. 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu