Kokoomuksen Jaskari haluaa korottaa palkansaajien veroja

Harri Jaskari ehdotti perjantaisessa blogissaan ammattiyhdistysten jäsenmaksujen verovähennyksen poistoa. Käytännössä tämä tarkoittaisi liittoon kuuluville palkansaajille veron korotusta, sillä he maksaisivat enemmän veroja vähennysoikeuden poiston myötä.

Kokoomuksen Jaskari kirjoittaa: 

"Tässä tulee väkisinkin mieleen, pitäisikö ammattiliittojen verokohtelua muuttaa. Esimerkiksi jäsenmaksujen vähennysoikeuden poisto toisi valtion kassaan jo 300 miljoonaa euroa lisää. Tämän summan voisi täysimääräisesti käyttää vaikka työn verotuksen alentamiseen – tai sitten valtion velan lyhentämiseen."

Mikäli hän käyttäisi verokertymän valtion velan lyhentämiseen olisi kyseessä yli kahdelle miljoonalle ammattiliittoon kuuluvalle suora veronkorotus. Jos sitä taas käytettäisiin työn verotuksen alentamiseen palautuisi näille osa, mutta osa sirtyisi muille tahoille. Molemmissa tapauksissa suomalaisen liittoon kuuluvan palkansaajan maksama vero kasvaisi.

Jos Jaskarin ideologista suuntaumista katsoo, niin todennäköisesti hän mielellään toteuttaisi palkansaajien veronkorotuksilla ylimmän usein liittoihin kuulumattoman tuloluokan veronalennuksen.

Joka tapauksessa yllättävää, että Kokoomuspoliitikko ajaa veronkorotuksia. Ilmeisesti esimerkiksi voimakkaasti työtä tekevään keskiluokkaan kohdistuva veronkorotuskin on ihan jees mikäli silä saatettaisiin vähentää ammattiliittojen vaikutusvaltaa.

Mikäli Jaskarin ajatuksen pohjalta edettäisiin tulisi myös pitää huolta, että työnantajajärjestöjen jäsenmaksut eivät ole vähennyskelpoisia – tasapuolisuuden vuoksi näin on ilman muuta toimittava. Veikkaan tällä olevan vaikutuksia myös työnantajien järjestäytymisasteeseen.

En yhtään ihmettele, että esimerkiksi yhä useampi korkeakoulutettu palkansaaja ei enää kannata Kokoomusta. Tässäkin Jaskarin ehdotus aiheuttaisi heille lisää maksettavia veroja, sillä sitä veroahan ei maksa ammattiliitto vaan työntekijä. EK:n puolesta työntekijöitä vastaan tuntuu olevan Jaskarin jatkuva linja.

PS. Yle kertoi artikkelissaan myös seuraavaa: "Poikkeuksen tekee suurin työnantajaliitto Teknologiateollisuus. Se on 250 miljoonan euron varallisuudellaan rikkaampi kuin yksikään ammattiliitto." Lisäksi todettiin: "Metsäteollisuus ei halunnut toimittaa tilinpäätöstään Ylelle." Mihinkäs Teknologiateollisuus tuota varallisuutta tarvitsee – johdon lakkokassaan?

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu