Mistä rikoksesta tuomitsette työttömät ministeri Jari Lindström?

Kun vielä taannoin pitelit myös oikeusministerin salkkua lienee sinulle tuttua, että Suomessa voi maksimissaan 8 kuukauden EHDOTTOMAN vankeustuomion sovittaa yhdyskuntapalvelulla, joka tarkoittaa tehtävää  yleishyödyllistä työtä ilmaiseksi. Kuulostaako tutulta?

Maksimi tuntimäärä yhdyskuntapalvelulle on 240 tuntia Rikosseuraamuslaitoksen mukaan, joten kahdeksan kuukauden tuomiolle se tekee tunnin per lusimispäivä. 

Kun nyt sinä ja hallitus olette laittamassa pakkoa työttömille tehdä yleishyödyllistä työtä ilmaiseksi 65 päivän aikana 18 tuntia vastaa se samaa kuin tuomitun rikollisen työ 18 linnapäivän kuittaamiseksi. 

Onko työttömyys siis rikos, joka pitää sovittaa yhteiskunnalle?

Tuomitun rikollisen kohdalle tätä käytetään rangaistuksena ja työttömän kohdalla kutsutte sitä aktiivimalliksi. Sallinette että käytän tässä mukaillen Ville Myllyrinteen erään sketsin sanoja: Kuule Jari, tämä on kyllä mittavin määrä paskapuhetta, jonka olen eläessäni joutunut kertaistumalta kuulemaan.

Hienot aktiivimallipuheet ja muu jauhanta eivät asiaa toiseksi muuta. Rankaisette kollektiivisesti työttömiä kuten tuomittuja rikollisia. Ehdoton rangaistus ei nimittäin tule ihan pienistä töppäyksistä.

Minun oikeustajuuni tämä ei mitenkään mahdu – ihmettelen miten sinun?

 

 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu