Allekirjoita vammaisten kansalaisaloite avun kilpailutuksen lopettamisesta

Hieman yli viikko tauolle siirtymisestäni koen moraaliseksi velvollisuudekseni kirjoittaa tämän vetoomuksen, sillä mikäli se saa yhdenkin teistä allekirjoittamaaan kansalaisaloitteen on se arvokasta. Pyydän Sinua allekirjoittamaan kansalaisaloitteen, jonka mukaan vammaisten palveluja ei pitäisi kilpailuttaa siinä määrin, kun nyt ollaan tekemässä.

Aloitteen sisältö

"Vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttaminen on vastoin YK:n yleissopimusta vammaisten henkilöiden oikeuksista. Esitämme, että julkisia hankintoja koskevan lain (Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista) 9 §:ään lisätään 16. kohdaksi soveltamisalueen seuraava rajaus: "Tätä lakia ei sovelleta sellaisten vammaispalveluiden hankintaan, joissa on kyse vammaisten henkilöiden välttämättömän huolenpidon ja tuen tarpeista ja tarpeisiin liittyvistä palveluista asumisessa ja jokapäiväisessä elämässä."

Avustettavan tuntemisella on merkitystä

Vaikka kaikkea voi kilpailuttaa, niin joskus se on väärä ratkaisu. Mikäli ajattelet vammaisuuden kirjoa ja tarpeita apuun päädyt nopeastii siihen, että pelkän kustannusajattelun sijaan on merkitystä sillä, että avustajat tuntevat henkilön ja hänen tarpeensa. Jos mietit itseäsi vaikkapa lääkäriä vaihtaessa niin potilastiedot harvoin riittävät kertomaan koko tarinaa. Kun kyseessä on vammainen henkilö huomattavasti vaikeammassa tilanteessa, korostuu tämä entisestään.

Ihmisyytemme määrittelee kuinka kohtelemme apua tarvitsevia

Kansalaisaloite on ollut avoinna kesäkuusta lähtien ja allekirjoittajia on noin 35 000 ja siten noin 15 000 tarvitaan vielä. Tässä kilpailutus ja säästöt ovat menneet jo yli ja meidän pitää puolustaa näitä ihmisiä. Meidät ihmisinä pohjimmiltaan määrittelee se kuinka kohtelemme ihmisiä, jotka välttämättä tarvitsevat apua. mutta eivät kenties voi antaa meille mitään takaisin.

Joten allekirjoita hyvä ihminen kansalaisaloite ja auta näitä ihmisiä!

Minä palaan tauolle blogaamisesta ja kommentoinnista. Haukkukaa tätä takinkääntäjää kuten haluatte, mutta auttakaa näitä ihmisiä tässä tärkeässä asiassa.

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu