Keskustan Kärnän käsittämätön logiikka

Vajaan vuoden seurattuani tämän kansanedustajan toimia täällä ja muualla mediassa en voi kuin ihmetellä tämän tuuliviirin toiminnan logiikkaa ja konsistenssia. Toivottavasti hän ei edusta keskustan ja yleisemminkin politiikan tulevaisuuden suuntaa perustaessaan toimintansa jatkuvaan kohuja tavoittelevaan toimintaan mediassa.

Vastakkainasettelun kuningas kritisoimassa vastakkainasettelua

Kansanedustaja Kärnä on mm tehnyt taustamuistion Vapaavuoren kaupunkiryhmän C21-ryhmälle, mistä Maaseudun tulevaisuus kertoo seuraavaa:

"Kärnän mukaan tällainen vastakkainasettelu on omiaan heikentämään maakuntien kilpailukykyä ja koko Suomen pärjäämistä, koska maakuntien menestys perustuu maakunnan keskuskaupungin sekä sen maaseutualueiden hyvään ja rakentavaan yhteistyöhön."

Onko enää tekopyhempää tapaa toimia kuin alkaa arvostella Vapaavuorta kaupunkien ja maaseudun vastakkainasettelusta, kun itse elää samasta vastakkainasettelusta lukemattomine kirjoituksineen, joilla sitä on täälläkin luotu?

Puheenvuoron lukijat muistanevat näitä lukuisia kuten vaikkapa Maksaako muu Suomi asumisen metropolialueella tai Metropolialue imaisee asumistukien lisäksi myös T&K tuet. Väittämät ovat usein perustuneet valikoituihin tilastoihin joko ymmärtämättä kokonaisuutta tai tarkoitushakuisesti jättämällä asioita kertomatta. En edes pysty laskemaan montako niistä olen itsekin ampunut alas – pahimmillaan blogeja lukiessa olo on kuin savikiekkoampujalla, mutta kiekkojen tilalla onkin erikokoisia olkiukkoja.

Jatkuva eläin- ja maatalousasioiden vääristely

Nyt herra tekee parhaansa käydessään vastakkainasettelulla Lihaton lokakuu -kampanjan kimppuun lihaisalla lokakuullaan. Tästä Mikael Ljungner totesi Facebookissa osuvasti: "Kun omat ideat ei innosta voi aina kampittaa muiden."

Erityisesti eläinten kohtelun ja maatalouden suhteen hän esittää jatkuvasti perättömiä väitteitä maailman eettisimmästä toiminnasta, jolle vaikkapa turkistalouden osalta ei löydy mitään tukea. Viimeksi hän täällä hyökkäsi Animaliaa vastaan otsikolla Animalian valehtelu vaarantaa järjestön asiantuntija-aseman. Ei tarvitse mennä kuin blogin ensimmäiseen väitteeseen, niin hän syyllistyy itse valehteluun:

"Lahtisen väite: Ilman puudutusta tehtävät kastroinnit ja sarvenalkujen polttamisen piti kieltää, mutta Sipilän hallituksen takia tämä muuttui.
Totuus: Sipilän hallitus kieltää kastroinnin ja sarvenalkujen polttamisen ilman puudutusta
."

Totuus on, että lakiin on puudutusvaatimuksen sijaan tulossa vaatimus kivunlievityksestä. Kukin voi sitten miettiä ottaisiko kastraation buranalla vai puudutuksella.

Maatalousasioissa Keskusta ja Kärnä ovat sitten perustelemassa mm sikojen karsinakokojen siirtymäaikojen 7 vuoden jatkoa sikatilallisten kriisillä ja ahdingolla. Kävin katsomassa todellista tilaa ja selvisi, tilanne on päinvastainen eli heillä menee parhaiten koko 2000-luvulla. Vuoden 2015 yrittäjätulossa tehtiin ennätys ylittäen vuoden 2007 yrittäjätulo noin 12 tuhannella eurolla ja samalla noustiin tilalajien kärkeen ohi kasvihuonetilojen. Nousua vuodesta 2013 on 350% ja ennuste vuodelle 2016 näyttää olevan vuoden 2015 tasolla. Tähän liittyi mm LUKE:n 1700 prosentin virhe ennusteessa ja toteumassa, josta kirjoitin blogissani. Ennuste julkistettiin merkittävässä määrin, mutta oikeasta toteumasta ollaankin yllättäen oltu täysin hissukseen.

Käsittämätön median ylimitoitettu tuki

Tämä media muiden ohella tarjoaa Kärnälle käsittämättömän määrän julkisuutta välittämättä jatkuvasta harhaanjohtamisesta ja kärjistämisestä. Ilmeisesti klikkijournalismin hengessä mainostulojen saaminen ohittaa etiikan ja moraalin heittämällä. Ilmeisesti uudelleenvalinnalla tulovirta jatkuisi ja kohuja saadaan lisää.

Toivottavasti tämä ei ole politiikan ja keskustan tulevaisuus. Jatkuva sekava juokseminen somessa nostattamassa omaa tunnettuutta kohujen avulla ei liene se, mitä kansanedustajilta työssään toivomme.

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu