Sipilä, mistä 214 000:n pääomatulot, jos rahat ovat kapitalisaatiosopimuksessa?

Ennen verovuotta 2016 olette kertoneet tehneenne järjestelyn, jossa sijoitusomaisuutenne on kapitalisaatiosopimuksen sisällä. Kuitenkin 2016 verotiedoissa teillä on pääomatuloa 213 779 euroa. Kapitalisaatiosopimuksen sisällä olevaa omaisuuttahan ei veroteta ennen kuin nostettaessa ja silloinkin vasta, kun ensin on nostettu pääoman verran rahaa ulos. Tämähän on juuri se kapitalisaatiosopimuksen merkittävä etu.

Näin ollen puheissanne ja verottajan meille tarjoamissa tiedoissa vaikuttaisi olevan ristiriita. Ministerien sidonnaisuusilmoituksissa olette ilmoittaneet muutoksena myyneenne Kempeleen asunnon, mutta se ei selitä tuota summaa, sillä yli kaksi vuotta omistetusta ja omassa käytössä olleesta asunnosta ei peritä myyntivoittoa. Muita omaisuuteen liittyviä muutoksia ei olla ilmoitettu.

Loogisesti ajateltuna tämä viittaisi siihen, että teillä on sijoitettuna omaisuutta myös muualle melkoinen määrä – vaaditaan suurehko pääoma sijoitettuna, jotta 213 779 osinkoina ja myyntivoittoina toteutuu yhtenä verovuonna.

Joten – mistä tämä tulo on syntynyt ja mitkä ovat sen myötä sidonnaisuutenne?

Tämä ei ole kuuluisaa verokateutta vaan puheidenne ja verotietojenne ristiriita olisi tärkeää selvittää, jotta sananne olisivat uskottavia niin tässä kuin muissakin kertomissanne asioissa.

NikoKaistakorpi

Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu