Kansanedustajien sopeutumisraha vs työttömien aktiivimalli

Kansanedustajien tulisi viimeistään nyt aktiivimallin hyväksyttyään näyttää kuinka Suomea johdetaan edestä esimerkillä ja ollaan samassa veneessä. Vuonna 2011 tehty päätös oli torso ja jätti jo eduskunnassa olleille täydet edut ja sopeutumiseläkkeet koskien vain uusia kansanedustajia. Miksi näin, kohdistuuhan vaikkapa ansiosidonnaisen lyhentäminen ja aktiivimallikin kaikkiin työuran pituudesta ja työttömyysajasta huolimatta?

Eduskunnasta putoaviin tai pois jääviin kansanedustajiin tulisi kaikkiin soveltaa uutta mallia, jossa maksimissaan kolme vuotta maksetaan sopeutumisrahaa ja ilman muuta ko aikana tulisi myös osoittaa aktiivisuutensa joko tekemällä kolmessa kuukaudessa riittävästi työtä tai osallistumalla työllistämistoimenpiteisiin – onhan aktiivisuus ilman muuta hyväksi entiselle kansanedustajallekin heti alusta lähtien, jottei pääse vieraantumaan työelämästä. Samalla myös sanktiot tulee ulottaa heihin sekä jo nyt sopeutumiseläkettä nauttiviin ja heidän tulee olla valmiita ottamaan vastaan työtä mikäli työmatkoihin kuluu alle kolme tuntia päivässä – ja työstä ei saa kieltäytyä mikäli saatu sopeutumisraha on suurempi kuin palkka.

Kansanedustajat kummasti määrittelivät itselleen, ettei tuleva laki ja uusi sopeutumisrahamalli koske heitä itseään eli siis jo eduskunnassa olevia. Miksi näin, eihän ole ollut mitään ongelmaa vähentää työssä olleilta ja kymmeniä vuosia työttömyyskassamaksuja maksaneilta turvaa ansisidonnaista lyhentämällä tai sitten nyt aktiivimallin myötä sanktioimalla. Ei näissäkään toimissa ole mitään eroavaisuuksia iän tai uran pituuden mukaan vaan mekaanisella laskukaavalla kepitetään niistä huolimatta.

Nyt kansanedustajat mukaan yhteisiin talkoisiin ja samalle viivalle muille tekemienne päätösten lailla!

Esimerkillähän tätä maata johdetaan, eikö niin?

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu