Simon Elo johtaa verokapinaansa uskaltautumatta keskustelemaan

Simo Elo kirjoitti äskettäin ties monennenko julistuksensa tänne suostumatta keskustelemaan asioista eli blogiin ei ole mahdollista kenenkään kommentoida. Näinkö tämä verokapinaa ajava eduskuntaryhmän puheenjohtaja aikoo kapinoida valtapuolueita vastaan? Tarjoamalla saman olemattoman keskustelun ja puhumattomuuden vaihtoehdon kuin vaikkapa pääministeri Sipilä.

Toki voi ymmärtää, että PS:n ja Sinisten jakaantumisen myötä voi tulla rapaa niskaan, mutta eivät tällaiset yksipuoliset julistuksetkaan teitä eteenpäin vie. Lähinnä se näyttäytyy selkärangan puutteena ja on kaukana siitä kapinajohtajasta. Tällä menolla alat Simon Elo alkaa näyttää yhä enemmän Pelimies-ohjelman karikatyyriltäsi muita kuuntelemattomana julistajana.

Siniset tuntuvat aloittaneen jo vaalikampanjansa eduskuntavaaleihin ja pyrkivivät epätoivoisesti keksimään kansaa kiinnostavia aiheita ja samalla peesaamaan hallitusta kumileimasimena. Ei kovin kadehdittava tilanne, ja toistaiseksi näyttää menevän metsään ellei jotain merkittävää muutosta tapahdu.

Simon Elo toteaa blogissaan:

"Uusi politiikka tulee. Voittajaksi nousee hän, joka ei mielistele ketään eikä kiertele kun on vaikeaa. Voittajaksi nousee hän, joka saa aikaan tuloksia ja tarjoaa toivoa. Voittajaksi nousee hän, joka nousee puoluepolitiikan yläpuolelle. Hän, joka herättää tunteita. Hän on tarina."

Kuka tahansa, joka peilaa tätä nykyiseen hallitustyöhön hillotolpan ääressä, ymmärtää ettei sanoille ole mitään katetta. Isojen puolueiden taskusta oman mantran huutelu  ei oikein vakuuta.

Sampo Terho esitteli blogisarjassaan vähän samankaltaista:

"Jos sinä haluat muutosta, sinun täytyy vaatia sitä ja äänestää sen puolesta. Siniset kieltäytyvät edunvalvontajärjestöjen talutusnuorasta ja rahoista. Vastustamme vallan keskittämistä Brysseliin ja erityisesti EU-liittovaltiota. Emme hyväksy eurojärjestelmän nimissä tapahtuvaa jäsenmaiden talouspolitiikan rajoittamista tai verovarojemme siirtämistä toisiin jäsenmaihin. Haluamme myös muuttaa perustuslain tulkintatapaa tehokkaammaksi siten, että varmuus asioiden perustuslaillisuudesta on saatava jo aikaisemmassa vaiheessa lainsäädäntöprosessia."

Tähän pätee oikeastaan samat sanat kuin Elonkin kirjoituksiin. Siniset ovat hallituksessa EK:n ja muiden lobbarien talutusnuorassa koko ajan ja hallituspolitiikka on puoliksi suoraan sieltä. Hallitus ei ole erityisesti mitenkään mainittuja EU-asioita vastaan ja Sininen tulevaisuus siunaa ja mahdollistaa tämän politiikan.

Kuulostaa siltä, että Sininen tulevaisuus aikoo ryhtyä vasta hallituspestin jälkeen noudattamaan näitä periaatteitaan. Miksi ihmeessä kukaan äänestäisi tällaista tuuliviiriä?

Kuinka ihmeessä Sininen tulevaisuus on edes kaiken tapahtuneen jälkeen keksinyt kärkiajatuksensa itsestään puoluepolitiikan yläpuolella? Ja tekevät sen samalla, kun peesaavat kahta suurta vanhaa puoluetta lähes ehdoitta? Siinäpä on todellakin Elon kuvaama tarina, joka osoittaa todellisuuden jälleen olevan tarua ihmeellisempää.

 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu