Sipilän hallitus on se todellinen lammaslauma

Pääministeri Sipilän verrattua yrittäjiä lampaisiin elleivät työllistä aktivoitavia työttömiä, niin rohkenen minäkin kutsua nykyhallitusta lammaslaumaksi sen tehdessä vastuunpakoilun Suomen ennätyksen kaudellaan. Toistuva ilmiö kaikissa vaikeissa aiheissa on, että pääministeri ja muut ministerit luikkivat pakoon julkisesta keskustelusta ja laittavat sijaiskärsijöitä hoitamaan mediaa ja keskusteluihin opposition kanssa. Tällaista toimintaa ei kuulemma naapurimaassamme Ruotsissa hyväksytä ollenkaan, mutta meillä menee näköjään helposti läpi suuremmitta mukinoitta.

Eilen A-studioon oli kysytty lukuisia ministereitä mukaanlukien pääministeri Sipilä ja vastaava ministeri Mattila. Ainoana paikalle tuli hallituksen näkemystä edustamaan Juhana Vartiainen. Tänään mielenosoituksessa hallituksen kantaa edustamassa oli jälleen Juhana Vartiainen. Laumasta vaikuttaa valitun uhrilammas, mutta hän onneksi kuulemma vähän salaa nauttii siitä uutisen mukaan. Erikoinen kaveri – aivan kuin tämä olisi jotain peliä.

Voimmeko vetää tästä tulkinnan, että Juhana Vartiainen edustaa muutoinkin lausunnoillaan Sipilän vetämää hallitusta.?Luoja paratkoon mikäli näin on – silloin olemme varsin mielenkiintoisella tiellä.

Jatkuvasti toistuva ilmiö

Kirjoitin marraskuussa blogin Stunt-miehet Häkkänen ja Kurvinen huonoimmassa A-studion Talkissa ikinä. Silloisessa kuten aiemmassakin A-studion opposition kohtaamisessa Orpo ja Sipilä olivat lähettäneet paikalle sijaisiksi Häkkäsen ja Kurvisen, jolloin saatiin aikaan huonoin näkemäni A-Studio Talk koskaan. Tällä hallituskaudella kuntavaalitenttejä lukuunottamatta Sipilä ja Orpo eivät ole suostuneet kohtaamaan opposition puheenjohtajia kertaakaan televisiossa vedoten muihin kiireisiin. Minusta tämä ei ole nykyaikaista demokratiaa vaan suoranaista vastuun ja avoimen keskustelun pakoilua.

Sama stunttien käyttö jatkuu näköjään koko hallituskauden ajan. Millaisia ministereitä meillä on, kun he eivät uskaltaudu kansan eteen televiossa tai livenä? Onneksi emme ole suuremmassa kriisissä tai tämä sakki luikkisi samantien pakoon käpykaartiin. Reservin upseeria suorastaan inhottaa tällainen johtajuus. Suomessa on tapana johtaa edestä esimerkillä eikä piiloutua muiden taakse.

Eduskuntakäsittely ilman vastuuministeri Mattilaa tai yleensäkään ketään ministeriä

Tuoreessa muistissa itselläni on vielä se, että tämä välinpitämätön ja vastuuton toiminta ei ole tapahtunut vain median suhteen vaan myös eduskuntakäsittelyssä.

Eduskuntakäsittely joulukuussa pidettiin käytännössä pelkästään opposition jäsentenvälisenä keskusteluna, jossa ainoana hallituspuolueidem edustajan Zyskowicz kävi välillä piipahtamassa. Vastuuministeri Mattila twiittasi olevansa matkalla savusaunaan – sinällään varsin älykästä toimintaa twiitata moista oman vastuualueensa lain ollessa keskustelussa eduskunnassa? Olisi edes ollut hiljaa.

Tänä vuonna Mattila tuli piilostaan laitumelta esiin viimein maanantaina 8.1.2018 esiin sen verran, että ilmoitti Ylen haastattelussa, ettei käy keskustelua julkisuuden kautta.  Avointa demokratiaa parhaimmillaan ja eipä häntä todellakaan ole näkynyt.

Tämä kansa ansaitsee parempaa kuin nämä selkärangattomat vastuutaan pakoilevat miehet ja naiset.

Sipilä puhui lampaista mallin puolustamisen yhteydessä. Katsomalla peiliin hän löytää yhden – ja  Valtioneuvoston pöydästä ympäriltään löytää lisää saman lauman jäseniä.

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu