Lähikauppani vieressä pitäisi olla Alko – vaan ei ole

Otsikon vanha sanonta tuli mieleeni lukaistuani Uuden Suomen uutisen elinkeinoelämän vaikuttajien ylläpitämästä Ekonomistikoneesta ja otsikosta Enemmistö ekonomisteista kannattaa työttömyysturvan kytkemistä aktiivisuuteen.

Kun mennään katsomaan itse uutista, niin selviää kuinka moni kannattaa sillä ehdolla, että tarvittavia töitä ja koulutuksia on riittävästi tarjolla, jotta työttömät voivat täyttää ehdon. Tällä vastaavalla kannalla on ratsastanut vallitsevat realiteetit kiertäen moni muukin kuten presidentti Sauli Niinistö.

Kaikille luulisi tässä vaiheessa olevan selvää, että nyt lain oltua voimassa yli kuukauden tämä tilanne ei toteudu.

On melkoista harhaanjohtamista ja asian väistämistä kannattaa asiaa ehdolla, joka ei ole toteutumassa lähiaikoina. Se ei nimittäin toteudu lähitulevaisuudessa vaikka lisäpanostuksia tulisikin.

Ekonomistienkin olisi myös hyvä tutustua jo nykyisiin karensseihin yms, joilla työttömiä patistellaan. Vaikuttaa siltä, ettei kovinkaan moni niitä tunnu tuntevan.

Joten lisäpatistelu on näiden ekonomistien mielestä ok, jos töitä ja palveluita ehdon täyttämiseksi on riittävästi tarjolla – pitäisi ja pitäisi vaan ei ole!

 

PS. Ekonomistikoneen värittyneisyydestä kirjoitin aiemmin blogissani EK:n uusi propaganda-ase Ekonomistikone.

NikoKaistakorpi

Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu