Pekkaroitu parlamentaarinen yritystukityöryhmä

Mauri Pekkarisen johtama yritystukia johtava työryhmä myöhästyy jälleen – alkuperäisten suunnitelmien mukaan joulukuussa piti tulla alustava leikkauslista ja helmikuun lopussa koko työryhmän raportti. Vaan ei tullut, joulukuu peruttiin ja pian kerrottiin kuinka työryhmästä julkisuuteen kertovat erotettaisiin – tämä on kait sitä hallituksen mainostettua uutta valmistelun avoimuutta. Nyt sitten ollaan siirretty eteenpäin myös helmikuun lopun deadlinea.

Pekkarisen nimitys tätä vetämään on mielestäni lähes sama kuin Keskusta olisi nimennyt Kauko Juhantalon vetämään harmaan talouden työryhmää. Ihan wikipediankin mukaan on olemassa termi pekkarointi, jolla tarkoitetaan kotiinpäinvetämistä. Osittain se rinnastetaan perinteiseen siltarumpupolitiikkaan ja jopa synonyymiksi sille. Tämän herran kuviot tuulivoimatuenkin osalta ovat vähintään kyseenalaisia.

Yle kertoi muuttuneesta tilanteesta kaksi päivää sitten, jolloin Pekkarinen totesi: " Ei tämä kahta viikkoa enempää myöhästy, Pekkarinen lupaa."

Samassa artikkelissa kerrotaan ilmeisesti Pekkarisen kertomaan nojaten:

"Monien muiden suorien tukien arvo on muutamia kymmeniä miljoonia vuodessa. Niiden karsiminen ei muuttaisi paljoa isossa kuvassa. "

Tämähän on aivan potaskaa, EU-osarahoitteisia alueellisia investointitukia menee vuodessa parisensataa miljoonaa alueille ELY:jen ja jatkossa kenties maakuntien jakamana. Tästä kerroin blogissani Alueelliset yritystuet, jotka Keskusta haluaa pitää pimennossa.

Avainsana on osarahoitteiset eli myös valtio laittaa merkittävän määrän rahaa näihin aluetukiin EU:n lisäksi. Jokaikisessä yritystukien tutkinnassa Sipilän hallitus on rajannut nämä pois vaikka ne ovat yritystukia kuten muutkin ja niin ilmeisesti nytkin. Kokonaissumma on noin puolet Tekesin valtuuksista.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ellei ideasi ole uusi valtakunnallisesti tai globaalisti, niin voit saada silti tukea mikäli satut olemaan sopivasti syrjäseudulla Keskustan alueella.  Jos olet Uudellamaalla tai Pirkanmaalla, niin et saa tukea.

Parlamentaarinen työryhmä tarkoittaa Keskustan mielestä siis näemmä samalla suljettua työryhmää, jonka johtoon laitetaan siltarumpupolitiikan erikoismies. Tämä ei sitten häiritse juuri ketään?

Alkaa kyllä usko loppua.

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu