Nuorisosäätiöllä taas outoja sattumia sopassa

Eilen uutisoitiin Perttu Nousiaisen eronneen Nuorisosäätiön johdosta, jotta saadaan säätiölle työrauha. Tänään on selvinnyt kuinka taustalla oli PRH:n lähettämä vaatimus erosta. Tilalle nousi varsin tuntematon Mikko Henttonen ja nyt on paljastunut, että hänellä on aivan sattumalta yhteinen yritys Sveitsissä grynderin kanssa, joka on käynyt kauppaa Nuorisosäätiön kanssa asunnoista, jotka eivät suinkaan ole niitä nuorille tarkoitettuja pieniä asuntoja.

Jarno Liski on jälleen tehnyt ansiokasta tutkivaa journalismia ja selvitellyt kytköksiä rekisterien kautta. Uusi hallituksen puheenjohtaja kertoi, ettei hänellä ole taustaa rakennusalalta, mutta sitten löytyikin erikoinen yhteisyritys hämeenlinnalaisen rakennuttajan kanssa. Henttonen on lisäksi yrityksen suomalaisen tytäryhtiön toimitusjohtaja, joka ilmoittaa kaupparekisterissä toimialakseen rakennuttamisen ja rakennushankkeiden kehittämisen.

Suomen Kuvalehdessä kerrotaan:

"Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Henttonen kuitenkin hallitsee Sveitsissä yhtiötä yhdessä suomalaisen Rakennusliike Leimarakentajat Oy:n pääomistajan Mikko Launon kanssa.  Leimarakentajat on yksi Nuorisosäätiön viime vuosien yhteistyökumppaneista."

"Henttonen yllättyy kysymyksistä, jotka koskevat hänen ja Leimarakentajien omistajan yhteistä CFS Cica Financial Solutions AG -yhtiötä."

“Se on vanha yhtiö, eikä sillä ole mitään toimintaa”, sanoo Henttonen.

"Henttonen ja rakennusliikkeen omistaja on kirjattu Sveitsin kaupparekisteriin yhtiön liiketoiminnasta vastaaviksi lokakuussa 2015. Sveitsiläisen yhtiön tilinpäätökset eivät ole olleet SK:n käytettävissä."

Hups, olipa vanha yhtiö.

Mahtavat taas poijjaat miettiä miten nyt mennään eteenpäin. kun Ylen artikkelissa kerrottiin seuraavaa: "Yle ei tavoittanut Henttosta kommenttia varten. "

On nämä melkoisia sankareita –  ja niitä sattumia sopassa tuntuu olevan tavallista enemmän.

 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu