Työpaikka avoinna – yli kolmikymppiset älkööt vaivautuko hakemaan

Mitenhän käytännössä toteutuu hallituksen kaavailema alle 30-vuotiaiden määräaikaisten työsuhteiden mahdollistaminen ilman perusteluja kolme kuukautta työttöminä olleille? Tämähän on otettava huomioon jo työpaikkahaussa eli ilmoituksesta tulee käydä ilmi, että paikka on tarkoitettu vain alle kolmikymppisille, koska määräaikaisuutta ei olla perusteltu eikä siihen ole välttämättä olemassa normaalisti vaadittavaa syytä.

Tarkoitus on selkeästi hyvä, mutta toisaalta asiaa ei tunnuta mietityn tasa-arvoisen kohtelun kannalta.

Vaikea arvioida,  miten tämä tulee näkymään työmarkkinoilla. Jossain määrin työttömien osalta syntynee työmahdollisuuksia, joihin vain alle kolmekymppiset voivat hakeutua. Tämä voi avata useampia työpaikkoja, mutta työmarkkinoiden kannalta melkoisia haasteita kohtaaville yli viisikymppisille ovet voivat sulkeutua osasta työpaikoista.

Suomessa on edelleen olemassa mekanismeja työkyvyttömyyseläkemaksujärjestelmässä, jotka vaikeuttavat yli 53-vuotiaiden työllistymistä erityisesti keskisuuriin ja suuriin yrityksiin. Työnantajan riski joutua maksamaan suurempia maksuja vaikuttaa myös siihen, että tuotannollistaloudellisista syistä tehtävissä joukkoirtisanomisissa viisikymppiset joutuvat usein irtisanomisten kohteeksi. Työnantajalle on näiden maksujen ja muodostuvan riskin myötä kannattavaa kohdistaa irtisanomiset vanhempiin työntekijöihin. Esimerkiksi Ruotsissa on tilanne päinvastainen eli siellä on voimassa first in last out -periaate, jossa vanhempia työntekijöitä suojellaan joukkoirtisanomisissa.

Tästä ei ole viime aikoina juuri ollut puhetta, mutta kansanedustaja Jyrki Kasvi kuvasi tätä problematiikkaa blogissaan taannoin.

Työurien pidentämiseen liittyvien kauniiden puheiden kupeeseen kaivattaisiin aitoja toimia myös nuorten lisäksi toisen haastellisen ryhmän eli yli viisikymppisten työllistymismahdollisuuksien parantamiseksi. Ei välttämättä tarvita erikoissäännöksiä, mutta ainakin heidän tulisi olla samalla viivalla muiden kanssa ilman, että erilaiset työkyvyttömyyseläkemaksut eriarvoistavat.

Itse vierastan kovin ikään perustuvaa eriarvoistamista – toki myös muihin syihin perustuvaa.

NikoKaistakorpi

Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu