Kokoomus haluaa rokottaa omistusasujia sijoittajien hyödyksi – varainsiirtovero

Kokoomus paljastaa jälleen todelliset karvansa kertoessaan varainsiirtoveron poiston mahdolliset kompensaatiot. Kärkiperusteluna ollut työn perässä muuttamisen ja asunnon vaihtamisen helpottaminen paljastuu täydeksi sumuverhoksi, kun katsotaan mistä varallisuusveron poisto rahoitettaisiin. Uusi Suomi kertoi Kokoomuksen vastineista SDP:n kyselyyn uutisessaan TE: SDP ihmetteli 700 miljoonan euron verovajetta – näin kokoomus maksaisi varainsiirtoveron poiston.

Uutisessa siteerataan Elina Lepomäkeä, joka kertoi mistä rahan voisi kenties ottaa:

"Kokoomuksen eduskuntaryhmän verotyöryhmää johtava kansanedustaja Elina Lepomäki kertoo, että menetetyn verotuoton kompensoimiseksi ”voisi pohtia asumiseen liittyvien verotukien poistoa kuten oman asunnon myyntivoittoverovapauden rajaamista ja asuntolainojen korkovähennysoikeudesta luopumista”.

Mietitäänpä tätä hetki – eli ensisijainen peruste poistolle on helpottaa perheitä myymään ja vaihtamaan asuntonsa poistamalla varainsiirtovero ja sen kompensoinniksi halutaan sitten OMAN asunnon myyntivoittoverovapauden rajaamista? Siis toinen käsi ottaa ja toinen antaa? WTF?

Jos tavoitteena on hankkia uusi suurempi asunto, niin mitenköhän asuntolainan korkovähennyksestä luopuminen sitä auttaa? Ei mitenkään.

Mielenkiintoista on myös huomata, että Kokoomus ei lainkaan tuo esille sitä, että varainsiirtoveroa monesta muusta transaktiosta  kuten mm listaamattomien yritysten omistusosuuksien myynnistä.

Ehdotuksen seurauksena asuntosijoittajat eivät enää joutuisi maksamaan varainsiirtoveroa. Se rahoitettaisiin niiden kustannuksia nostamalla, jotka tarvitsevat sitä asuntoa perheelleen. Herätkää nyt oikeasti Kokoomusta kannattava keskiluokka, tällaistako politiikkaa oikeasti haluatte?

Taustalla on piiloagenda, jonka hitusenkin asiaa pohtimalla voi havaita – mikseivät edes toimittajat sitä tee? Tätä inhoan nykyisessä politiikassa – väitettyjen tavoitteiden taustalla onkin todellisuudessa jotain aivan muuta.

 

 

 

0
NikoKaistakorpi
Sitoutumaton Vantaa

Oikeudenmukaisuuden (toki subjektiivisesti) toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu