Sipilän uhkailu asiatonta – vaaliajankohdan vaatiminen vastoin demokratiaa

Pääministeri Sipilä jatkaa häikäilemätöntä linjaansa vaadittuaan alle päivän varoitusajalla sitoumusta muilta hallituspuolueilta haluamaansa maakuntavaalien ajankohtaan toukokuulle 2019 eduskuntavaalien jälkeen. Kuten kirjotin blogissani Keskusta panikoi – ottaa pataan mikäli eduskunta- ja maakuntavaalit yhdistetään, niin Keskustan painajainen on eduskuntavaalit ja maakuntavaalit yhtäaikaa. Tällöin eduskuntavaalien suurempi osanotto ja ennustettu Keskustan vaalitappio heijastuisi myös maakuntavaalien tulokseen samojen ihmisten äänestäessä molemmissa.

Jotain suorastaan irvokasta ja epädemokraattisempia maita mieleentuovaa on Sipilän tavassa vaatia hallituskummpaneiltaan tulevian vaalien sopimista haluamaansa ajankohtaan uhkailemalla hallituksen erolla. Vaatimus vaaleista eduskuntavaalien jälkeen ei ole mitenkään rationaalinen vaan palvelee vain Keskustan etua.

Moni suhtautuu tällaiseen kevyesti kenties osin siksi, että kaikki tapahtui lopulta yhdessä päivässä ja hallituskumppanit siihen suostuivat, mutta kyseessä on mielestäni paljon suurempia asia. Hallituskumppanit toki muuten tietävät, että tästä voi sujuvasti luistaa. Periaatteellinen kysymys liittyy silti itse epädemokraattiseen vaatimukseen, jota ei olisi pitänyt tehdä. Muu tuki sotelle on sinällään ok, mutta vaatimus vaaliajankohdasta osuu suoraan demokratian ytimeen.

Vallassaolevan hallituksen keinottelu omaksi edukseen seuraavien vaalien ajankohdalla on jotain, jota tässä demokraattisuutta arvostavassa maassa ei pidä sallia.

NikoKaistakorpi

Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu