Perussuomalaisten harhaanjohtava nimi vaihdettava sekaannusten välttämiseksi

Millainen on perussuomalainen? Onko se keskivertoa normaalia suomalaista jotenkin edustava henkilö vai kymmenen prosentin hujakoilla kannatukseltaan olevan puolueen kannattaja? Puolueen nimittäminen perussuomalaiseksi selvästi aiheuttaa turhaa sekaannusta ja vaikeuttaa suomen kielen käyttöä toivottavalla selkeydellä.

Jonkun kysyessä minulta millainen joku perhe on en voi enää vastata sen olevan ihan tavallinen perussuomalainen perhe. En myöskään enää voi todeta normaalin suomalaisen hemmon olevan ihan perussuomalainen jamppa olematta varma, ettei tästä vedetä mahdollisesti vääriä tulkintoja.

Alkaako kenties koko perus-etuliite muuttaa merkitystään?

Voinko olla tulevaisuudessa varma, ettei sanomaani tämä on ihan peruskauraa tulkita väärin? Tai voinko olla varma siitä, että katsoessani tv:n ohjelmalistaa peruskanavat ei tarkoitakin jotain poliittisesti kohdennettuja kanavia?

Tässä ei ole kysymys kulttuurillisesta omimisesta, mutta kenties kielellisestä perus-käsitteen omimisesta.

Onko puolueen nimi lopulta oikeastaan  harhaanjohtavaa mainontaa? Suomalainen puoluehan on kyseessä, mutta onko se perus?

Kenties voitaisiin pohtia nimeksi Valkoinen tulevaisuus? Riitapukarien mahdollisesti löytäessä joku päivä toisensa olisi luontevaa muuttaa nimeksi Sinivalkoinen tulevaisuus?

Kaikki voittaa eikö niin? Käsillä on suorastaan klassinen win-win-tilanne.

 

Huom! Kirjoitus sisältää viikonlopun kunniaksi sarkasmia – ja aika paljonkin.. wink

NikoKaistakorpi

Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu