Ihmisen vaikutusta ilmastomuutokseen vähättelevät, mitä sitten pitäisi tehdä?

Moni pitää täälläkin lämpöä herättäviä ja joskus suorastaan jopa palopuheita kiistäen ihmisen toiminnan vaikutuksen ilmastonmuutokseen.  Mieleeni on monasti tullut, että miten sitten toimintaa pitäisi muuttaa teidän mielestänne. Seuraavia kysymyksiä nousee ensimmäisenä mieleeni:

  1. Oletteko niin varmoja kannastanne, että sen pohjalta kaikki kaikki toimenpiteet CO2-päästöjen vähentämiseksi voidaan jättää tekemättä?
  2. Voisimmeko siis poistaa teollisuuden ja liikenteen CO2-rajoitukset tarpeettomina?
  3. Pitäisikö esimerkiksi pyrkimys vähäpäästöisiin autoihin lopettaa ja poistaa kannustimet niiden hankintaan – voidaanko yhtä hyvin painaa Hummereilla koko sakki?
  4. Ovatko pyrkimykset hiilijalanjäljen pienentämiseen vaikkapa ravinnon osalta turhia?

Tuossa nyt muutama kysymys alkuun, jonka tavoitteena on löytää ihmisen vaikutuksen kiistämisen varmuuden taso – sekä sitten selvittää, mitkä ilmastomuutoksen hidastamisen tavoitteet ovat turhia. Niin kauan kuin valtaosa on sitä mieltä, että ihmisen vaikutus ilmaston lämpenemiseen on merkittävä, niin toimenpiteitä tultaneen tekemään ja pyritään ohjaamaan CO2-päästöjen vähentämiseen.

Mitä jos olisikin toisin ja valta olisikin teillä, mitä silloin muutettaisiin nykyisestä?

Lopulta tulemme perimmäiseen kysymykseen:

Oletteko niin varmoja kannastanne, että uskallatte sen pohjalta olla tekemättä mitään tämän pallon nuorten ja tulevien sukupolvien elinolosuhteiden varmistamiseksi?

Tähän kysymykseen en ole vielä koskaan saanut vastausta – ehkä nyt on sen aika.

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu