Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta vuotta 2019 Teille ja läheisillenne!

Katselin eilen Netflixistä sinne juuri tullutta Bruce Springsteenin Broadway-esitystä, jossa hän laulujen lomassa kertoo elämänsä vaiheista. Hänen kertomansa muistot ja elämänvaiheet saivat miettimään omaa matkaa tähän asti ja muistelemaan menneitä sekä jo täältä ikuisuuteen siirtyneitä läheisiä. Yön hiljaiset tunnit ja tämä aamukin on mennyt oudon sentimentaalisen olon vallitessa. Kaipuuta ja surua on paljon mielessä, mutta samalla myös suurta kiitollisuutta.

Kiitollisuus jo menneitä kohtaan – olette muistoisamme läsnä jouluna

Itselläni joulun aikaan usein ajatukset kääntyvät muistamaan myös jo keskuudestamme poistuneita. Tänä jouluna tämä tuntuu korostuvan kahden suuren menetyksen osuttua kohdalle tänä vuonna. Heinäkuun 17. päivä uskollinen ystäväni Ukko-koira vaivutettiin ikiuneen ja kolmisen viikkoa sitten ystävämme ja toisen koiramme ex-isäntä Rolf menehtyi ALS-sairauteen Terho-kodissa.

Joulu ei ole enää entisellään ilman näitä kahta. Rolfin kanssa halusimme saada vielä yhden yhteisen joulun, mutta valitettavasti kohtalo päätti toisin. Ukko-koiramme taas oli jouluna aina jotenkin täpinöissään ja erikoisosaamisiin kuului pakettien aukaisu ja lahjapaperien silppuaminen. Olihan paketista joskus löytynyt herkullinen luu, joten miksei nytkin. Viime jouluna Ukko yllättäen päätti jo ennen aikojaan ryhtyä aukomaan kuusen alla olevia lahjoja ja piti blokata tie sinne iltaan asti. Jotenkin tuntuu kovin tyhjältä, kun Ukko ei ole läsnä enää joulussamme.

Tänä jouluna Rolf ja Ukko ovat mukana muistoissamme – suru ja haikeus täyttänee välillä mielen, mutta päällimmäiseksi nousee suuri kiitollisuus yhteisestä ajasta.

Sytytämme kynttilät muistonne kunniaksi kuvienne viereen ja muistelemme suurella lämmöllä – kiitos kaikesta!

Aika rauhoittua, levätä ja ladata akkuja

Itselleni ja perheelleni joulun ja uuden vuoden aika on ollut juhlapyhistä aina kaikkein merkityksellisin vaikken agnostikkona sitä niinkään uskonnollisessa mielessä vietä. Se on aina ollut aika vuodesta, jolloin suku kokoontuu ajan kanssa ja levollisin mielin.

On aika laittaa hetkeksi sivuun arki ja nauttia yhdessä perheen ja sukulaisten kanssa muistaen lämmöllä myös niitä, jotka eivät enää ole keskuudessamme. Lapsuuden joulut mummolassa tulevat mieleen ja monet muut mukavat joulumuistot.

Olen siinä onnellisessa asemassa, että huonoja muistoja ei joulusta oikeastaan edes ole. Näin ei kaikilla valitettavasti ole. Harras toiveeni on, että tänä jouluna ne normaalit ruokajuomat pysyvät kohtuudessa ja mahdollisimman monessa kodissa kunnioitetaan joulurauhaa ja läheisiä.

Jokainen ja erityisesti lapset ansaitsevat mukavan ja iloisen joulun ilman riitoja.

Kiitos kaikille teille, jotka teette vähäosaisille ja myös eläimille joulun

Ilokseni vaikuttaa siltä, että yhä useampi osallistuu erilaisiin keräyksiin ja toteuttaa vaikkapa erilaisten kuuseen ripustettujen vähävaraisten lapsiperheiden toiveita. Mahtavaa!

Suomesssa monen joulussa läsnä on myös yksinäisyys. On todella hienoa kuinka monet eri tahot pyrkivät helpottamaan vaikkapa yksinäisten vanhusten joulua ja tekemään siitä paremman.

Jouluaattona jälleen järjestetään Hurstin Yksinäisten ja vähävaraisten joulujuhla – hienoa että tämä perinne on säilynyt ja tarjoaa monelle paremman joulun.

Lumi tuli maahan ja pakkanenkin kirpaisee jo – moni muistaa eläimiä ja laittaa vaikkapa linnuille siemeniä ja lyhteen. Loistavaa!

Kiitos ja hatunnosto korkealle kaikille Teille! Monin muunkin tavoin voi tuoda joulumieltä ja apua – hymy, ystävällisyys ja huomioiminen vaikkapa sen lähikaupan kassalle tai pitkän vuoden bussia kuskanneelle voi tuoda paljonkin iloa.

Kiitos puheenvuorolaiset ja hyvää joulua sekä onnellista uutta vuotta 2019!

Tämä oli kolmas vuoteni täällä blogistina ja jälleen opin paljon. Paikkana tämä on ainutlaatuinen Suomessa ja avartaa maailmankuvaani sekä ymmärrystäni erilaisista näkökulmista ja ihmisistä.

Tunnetilat vaihtelevat ilosta ja turhautuneisuuteen, mutta paljon ollaan edelleen plussan puolella.

Minä latailen nyt akkuja ja mietin uusia kuvioita ensi vuodelle. Kannanotot, vaikuttamisyritykset sekä väittelyt jatkunevat taas ensi vuonna.

Suuri kiitos tästä vuodesta kaikille ja erittäin hyvää Joulua Teille ja läheisillenne!

 

 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu