Perussuomalaisten teemat – maahanmuuttokritiikin kupeeseen pysähtyneisyyttä

Tämähän ei ole mikään uutinen – PS ratsastaa maahanmuuttokritiikillä politiikkansa kärkenä ja ratkaisunaan kaikkiin ongelmiin. Kiinnostavaa on puolueen kanta muihin kysymyksiin vaikka suhtautumisemme maahanmuuttoon on toki myös merkittävä asia tulevaisuudessa ja vaatii ratkaisuja.

Puoluetta on moitittu populistisuudesta ja mielestäni se näkyy vaaliohjelmissa selvästi. En tiedä onko kyse systemaattisesta ja suunnitelmallisesta toiminnasta, mutta vaikuttaa siltä, että PS pyrkii saamaan puolelleen muustosvastarintaiset äänestäjät, joiden mielestä me Suomessa olemme hoitaneet asiamme kaikkia muita maita paremmin ja tärkeintä olisi vaatia "pikkumailta" kuten Kiinalta ja USA:lta toimenpiteitä tekemättä itse muutoksia. Kuinka hyvin ajattelette vaatimustemme vaikuttavan ja kuuluvan maailmalla?

Tässä on joku outo ristiriita, kun PS ei tunnu uskovan Euroopan Unioniin eikä kansainvälisiin sopimuksiin, mutta silti ratkaisu on nimenomaan niiden sopimusten tekeminen ja toimien vaatiminen muilta.

Kansallistunteen luoma illuusio ja omanarvontunnon kasvu äänten kalastuskeinona

Varmaan lähes kaikkien maiden kansalaiset kuvittelevat toimivansa paremmin kuin muut. Tällä ajatuksella ratsastetaan ympäri maailmaa. Suomalaiset tuntuvat uskovan, että Närpiön kasvihuoneessa sähkövalaistuksessa turpeessa ravintoliemessä kasvatettu kotimainen tomaatti on maailman parasta. Jos se maistuu vetiseltä, niin ainakin se on eettisesti tuotettua ja ympäristöystävällistä – ei se sitä välttämättä ole.

Mitä veikkaatte, ovatko italialaiset samaa mieltä? Jos olisivat, niin täältä varmaan vietäisiin Italiaan tomaatteja vaan ei viedä. Jostain syystä uskomme meidän olevan paljon muita parempia ihmisiä.

Poliitikot toistensa jälkeen kertovat meille kuinka eläintuotantomme on maailman eettisintä ja ekologisinta. Eettisyyden osalta ei tarvitse katsoa kuin naapureidemme Ruotsin ja Norjan eläintensuojelulakeja, niin on helppo huomata olevamme kaukana perässä.

Faktabaari kävi läpi poliitikkojen väittämiä näistä asioista ja tulokset ovat karuja. Uusi Suomi kertoi puoleueiden johtajien väitteiden paikkansapitämättömyydestä uutisessaan Faktabaari narautti: Antti Rinne, Sari Essayah, Jussi Halla-aho ja Juha Sipilä jäivät kiinni lihaväitteistä.

Maahanmuuttoteeman kupeeseen "tolkkua" eli mitääntekemätöntä politiikkaa

Olen pintapuolisesti pikalukuna lukenut PS:n eri ohjelmia mm ilmastonmuutokseen liittyen. Pääosin niissä jatkuu linja siitä, että me olemme hoitaneet asiamme hyvin ja muiden pitäisi hoitaa hommat paremmin.

Olemmeko sitten hoitaneet hommamme hyvin? Maailma tasolla varmaan kyllä, mutta onko näin tapahtunut vaikkapa verrattuna Ruotsiin tai Norjaan? Osaako kukaan PS:n väestä kertoa asiasta jotain? Kertokaa ihmeessä miten olemme vaikkapa Ruotsia paremmin tehneet asiat ja miltä osin?

Politiikan ytimessä tuntuu olevan myös kansainvälisten sopimusten sivuuttaminen. PS ajattelee ettei niistä irtautumisella ole mitään vaikutusta vaikkapa vientiin. Meistä tulisi yhtäkkiä kumppani, joka ei pidäkään lupauksistaan kiinni ja tekee mitä huvittaa. Ihan vinkkinä kansainvälista kauppaakin ja investointeja tuntevana, niin tällaiset liikkeet aiheuttavat merkittäviä seurauksia.

Palkkaatko putkimiehen rakentamaan koko talon

Näin minä näen perussuomalaisten äänestämisen valintana. Putkien toiminta on tärkeää talon kannalta, joten koko talon rakentamisesta vastatkoon putkimies. Olkoon se vaikkapa työmies Putkonen, joka tuntuu olevan merkittävä henkilö PS:n vaaliohjelmien luomisessa.

Silti itse en tekisi tätä valintaa seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Itse uskon pahimman illuusion maahanmuuton osalta kadonneen ja useimman puolueenkin jo ymmärtävän, että rajoituksia on asetettava lisää.

Valitsemme edustajia, joiden pitää osata ratkaista monia kysymyksiä vaikkapa tekoälyn etiikasta seuraavan neljän vuoden aikana.

Mitä sinä valitset ja miksi?

 

 

 

 

NikoKaistakorpi

Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu