Antti Rinne ampuu avopaikasta ohi tyhjän maalin

Antti Rinteestä on tulossa se pelaaja, joka saatuaan syötön lapaan ja päästessään yksin läpi onnistuu vielä kompastumaan osumatta tyhjään maaliin. Viimeaikaiset suoritukset ovat sellaisia, että voisi urheiluvertauksia käyttäen vielä sanoa miehellä olevan apina selässä, joka ei sieltä taida enää lähteä millään. Miehen SDP:n puheenjohtaura alkaa vaikuttaa Puljujärven NHL-taivalta – paljon lupauksia ja mahdollisuudet on katettu, mutta suoritus ontuu ja pahasti.

Jatkaakseni samalla linjalla tulee mieleen Suomen edelleen karmiva tappio 5-1-johdosta 6-5-tappioon Ruotsia vastaan kotikisoissa. Sori, jos jollekulle tuli kipeitä muistoja, mutta tuolta SDP:n pelin viimeinen erä nyt näyttää.

Tokihan on myönnettävä, että Rinnettä on pyritty kampittamaan ja taklaamaan jatkuvasti. Johtoaseman ollessa joku aika sitten varsin suuri on käyty horjuttamaan ja psyykkaamaan yhteisvoimin Rinnettä ja demareita.

Rinteen olisi se kuitenkin pitänyt kestää ja osoittaa johtajuutensa. Näin ei vaan ole käynyt.

Jälkiviisaana voisi sanoa, että SDP:n olisi pitänyt vaihtaa puheenjohtajaa ajat sitten. Sipilän hallitus teki sen verran kritisoitavia toimia, että Rinnekin pärjäsi niitä arvostellessaan. Kuitenkin mielestäni jo aiemmin oli nähtävissä, että esimerkiksi Heinäluoma, Lindtman ja Harakka ovat olleet huomattavasti paremmin edellisen hallituksen toimet haastavia. Myös lukuisat demarinaiset ovat osoittaneet potentiaalia puolueen johtoon.

Sääliksi käy demareita tällä hetkellä. Jos Ylen gallupin suunta jatkuu loppuun tulee tästä yksi historian suurimmista poliittisista sulamisista loppuminuuteilla.

 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu