Keskustan Kärnän viikon sekoilut

Kärnän twiitti. Lähde: Kärnän FB-sivu

Itse toivoisin politiikan keskiöön valikoituvan asiantuntevia ja harkitsevia henkilöitä vastakkainasettelijoiden ja median huomiosta nauttivien asioihin perehtymättömien sijaan. Parina viime vuonna olen ihmetellyt kuinka Keskustan nykyinen kansanedustaja Kärnä tuntuu nousseen median suosikiksi ja samalla monen komppaamaksi Lapin puolustajaksi. Lappi kaivannee välillä puolustajaa, mutta millä keinoin?

Männäviikon saavutuksia: terroristiksi syyttely

Facebook-sivuillaan Kärnä naureskelee sille, että hänen nimitettyään eläintilan salankuvauksesta tuomittua henkilöä eläinterroristiksi, niin hänen toimiaan saatetaan tutkia Poliisin toimesta. FB-päivityksessään hän toteaa:

Naurattaa. Minusta on ilmeisesti tehty tutkintapyyntö, kun sanoin eläinterroristia eläinterroristiksi. Naurettavaa uhritutumista, ei muuta voi sanoa. Saa jakaa!

FB-sivulta poimitussa kuvassa on tietoa alkuperäisestä twiitistä.

Kärnä voisi tutustua terrorismin määritelmään vaikkapa Wikipediasta:

Terrorismi on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon.

Tuohon peilaten voisi miettiä miten yritys eläintilan olojen salakuvauksesta täyttää määritelmän?

Voidaan samalla muistaa myös, että Suomessa Turun tapahtumat lienevät ainoat, jotka on lain mukaan määritelty terrorismiksi.

Männäviikon saavutuksia: Kultashakaalin tappokehoitus vastoin lakia

Kultashakaalin tultua Suomeen ryhtyi Keskustan ryhmä taas riehumaan ja sen kannanoton jakoi Kärnä innosta puhkuen omine saatesanoineen Facebookissa:

Otimme heti keskustan maa- ja metsätalousvaliokuntaryhmänä tiukan kannan. Kultasakaali ei kuulu Suomen luontoon ja sellaiset on tapettava pois tavattaessa. Valiokunnan mietinnössä todetaan, että lajia on pidettävä vieraslajina, jolloin se on rauhoittamaton. Lienee kuitenkin parasta, että asiaan liittyvää lainsäädäntöä tarkennetaan vielä tarvittaessa. Tällaista elukkaa emme kuitenkaan tänne kaipaa. Nirri pois. Saa jakaa!

Valiokuntaryhmä vaikuittaisi kuitenkin kehottavan laittomaan tekoon, josta kertoo mm Yle.

Nirri pois vai mitä? Tulokaslaji on sama kuin vieraslaji? Pitäisikö tuossa tehtävässä vastuun vuoksi edes vähän ottaa asioista selvää?

K-klubi Keskustan pelastajana?

Keskustalla tuntuu olevan paniikki päällä Sipilän ja mm mukaan kimppaan otetun Bernerin jälkeen. Ratkaisuksi on otettu nuorehkojen edustajien esiinmarssi. Kärnä, Kalmari, Kulmuni, Kurvinen ja hieman ikääntyneempänä Kaikkonen – hetkinen, pääseekö nykykeskustassa mihinkään ilman, että sukunimi alkaa K:lla?

No, kevennys vaan, eihän nimi miestä pahenna ellei mies nimeä. Ei ole ollut tällä omalla nimelläkään juhlimista.

Jotenkin sivustakatsojana tuntuu, että Keskusta on aivan sekaisin ja hakee ratkaisua jostain semipersumaailmasta, jossa tärkeämpää on olla esillä kuin löytää aitoja ratkaisuja.

Loppujen lopuksi me äänestäjät ratkaisemme kenen pitää käyttää valtaa ja tehdä päätöksiä. Median huomiota halajavien lyhytnäköisten säheltäjien vai harkitsevien päättäjien?

Median kannalta huomio on aina parempi.

 

 

 

 

 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu