IL:n Mika Koskisen omat tulkinnat ministeri Ohisalon puheista – persut kiittää

Iltalehden otsikko kertoo meille raflaavasti Ohisalon lausunnon tulkinnan, otsikko on ”Sisäministeri Ohisalo: Turvapaikan hakeminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle”. Vaikkei sitaatteja käytetäkään niin tuosta vedetään varsin sujuvasti tulkinta, jonka mukaan hän on todennut suoraan näin.

Kun sitten mennään katsomaan toimittaja tai kenties ennemminkin mielepidevaikuttaja Mika Koskisen varsinaista haastattelutekstiä, niin löytyy sieltä seuraava toteamus Ohisalolta Koskisen kysymykseen:

Turvapaikan hakeminen on perusoikeus maailmanlaajuisesti. Prosessin täytyy olla kunnossa, jotta perusoikeudet toteutuvat. Enempää en tuohon pysty ottamaan kantaa.

Toimittaja Koskisen tulkinta menee tuosta reipaasti yli ja ohi. Kenties hän halusi luoda kohun, josta riittää uutisoitavaa ja mainostuloja muutamaksi päiväksi.

Pelkän otsikon ilmaus leviää perusssuomalaisten kertomana kuin kulovalkea Amazonilla

Koskisen oma tulkinta leviää perusssuomalaisten pöyristymisen kera ja vaikkapa täällä tuore kansanedustaja Antikainen aloittaa bloginsa seuraavasti: ”Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) esittää Iltalehden haastattelussa, että turvapaikan hakeminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle. Me perussuomalaiset huomattamme, että näin ei ole.

Mitähän tuosta sanoisi, koittakaa nyt lukea edes otsikkoa pitemmälle mikäli blogin kirjoitatte tahi lausuntoja mediaan annatte, jookos?

Suomenuutiset, tuo aina niin luotettava perussuomalaisten pääuutismedia aloittaa myös Antikaisen lausumaan perustuen lähes samalla tekstillä:

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) esittää Iltalehden haastattelussa, että turvapaikan hakeminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle. Perussuomalaiset huomattavat, että näin ei ole.”

Mitenhän meni Mika Koskisen mielestä?

Iltalehden toimittaja Mika Koskinen liikkuu mielestäni muutoinkin uutisoinnin ja mielipidevaikuttamisen rajamailla kuten  Iltasanomien Timo Haapalakin.

Tässä mentiin jälleen jonkun rajan yli saamalla klikkiotsikolla aikaan ristiriitaa sekä vastakkainasettelua jostain, mitä ministeri ei ole edes sanonut.

Oma vastuunsa on kyllä perussuomalaisillakin, olettaisi kansanedustajien ja muutoinkin näitä asiota työkseen tekevien edes lukevan itse jutun ennen ryntäämistä pöyristymään julkisuuteen.

Korjauksia, anteeksipyyntöjä tahi muutakaan on taas turha odottaa. Kohu ja vastakkainasettelu myy paremmin kuin tylsempi totuus.

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu