Konkurssikypsä PostNord ja kotoinen Postimme

Dagens Nyheterin mukaan Ruotsin ja Tanskan yhteinen valtionyhtiö PostNord on lähellä konkurssia ja on tehnyt kolmen viime vuoden aikana noin 280 miljoonan euron tappiot. McKinseyllä teetetyn hallituksien salaisen raportin mukaan tilanne on luultua pahempi ja vaatinee tukea valtioilta.

Syyksi MTV3:n uutisessa kerrotaan jakelumäärien kutistuminen Tanskassa ja lisäksi Ruotsissa oletus on, että kirjeiden määrä puolittuu lähivuosien aikana.

Kuulostaa aika tutulta peilattuna Postin kertomaan Suomessa vaikkakin ongelmien juurisyitä ollaa myös haastettu.

Ruotsin ja Tanskan valtioiden yrityksen tiedot ovat monessa mielessä kiinnostavia. Yksi merkittävä ero on, että Posti on toistaiseksi tehnyt edelleen kannattavaa liiketoimintaa ja sen on ennustettu olevan plussalla myös 2019.

PostNord merkittävä toimija myös Suomessa

PostNordhan on myös merkittävä toimija Suomessa tytäryhtiönsä kautta. Lisäksi sekä Tanska että Ruotsi ovat verkkokauppojen osalta paljon Suomea edellä. Verkkokauppojen rooli on kasvanut todella suureksi.

Naapurimaista löytyvät mm cdon, adlibris, Boozt ja Zalando. Sieltä roudataan tänne tavaraa katkeamattomana virtana.

Miten sitten pitäisi suhtautua siihen, että toiminta on kokonaisuutena merkittävästi tappiollista? Tai siihen, että piakkoin kenties Ruotsin ja Tanskan valtiot tukevat tätä toimintaa?

Mihin menet Posti?

Postin ympärillä on viime aikoina sattunut ja tapahtunut. Suunta tuntuu olevan hakusessa vaikka vanha ohjeistus kohti pörssiä trimmaamisesta lienee edelleen voimassa.

Tänään Helsingin Sanomat uutisoi pääkaupunkiseudun surkeasta tilanteesta. Somehan tuo esille tapauksia entistä enemmän ja on vaikea saada kuvaa kokonaisuudesta yksittäistapauksien taustalla. HS oli kuitenkin käynyt kysymässä myös jakelijoiden mielipidettä ja aika huonolta näyttää.

Postin johdon vastine oli kuitenkin minun silmiini jälleen oudon ylimielinen. Ongelmia on ollut myös koneellisen lajittelun tuomien muutosten suhteen, mutta pääsyyksi mainittiin työvoimapula.

HS kertoo:

”Syy työntekijöiden suureen vaihtuvuuteen on Postin aluepäällikön Tomi Huhtalan mukaan se, ettei työ vastaa odotuksia. Yksi tekijä on Huhtalan mukaan myös työntekijöiden vaihtelunhalu.”

”Maailma muuttuu. On entistä haastavampaa saada työvoimaa palvelualoille. Monet tykkäävät vaihtelusta”, Huhtala sanoo.

”Postin työntekijöiden mukaan osa uusista työntekijöistä lopettaa jo yhden päivän jälkeen. Eräs työntekijä arvioi, että vain kolmasosa jakelussa aloittaneista jää työhön.”

Pitäisikö Postin johdin katsoa myös peiliin pohtiessaan syitä sille, miksi Postissa työskentely ei oikein kiinnosta?

Millainen on Postin nykyinen yrityskulttuuri?

Minua on aina kiinnostanut yrityskulttuurit ja niiden vaikutus toimintaan. Monesti varsinkin suuriin yrityksiin on ajan kuluessa pesiytynyt jonkinlainen kulttuuri, jolla on merkittäviä vaikutuksia. Nykyisenä somen ja sähköisen median aikana näistä tihkuu julkisuuteen enemmän asioita, joista voi välillä päätellä jotain.

Malinen lähti, mutta muuttuuko meno? Tämä on mielenkiintoinen kysymys. Ainakin Postin hallitus on pysynyt ja näin ollen toiminnan suunnalle tuntuu olevan valtion hyväksyntä. Välttämättä toimitusjohtajan vaihtokaan ei tuo merkittävää muutosta, jos muu johto jatkaa entiseen malliin.

Työhyvinvoinnilla, ylpeydellä työstään ja yrityksestään sekä henkilöstön arvostuksella voi olla merkittävä vaikutus laatuun ja tuottavuuteen.

Kuinka moni Postin rivityöntekijä tällä hetkellä kokee, että näissä on onnistuttu?

Minun nähdäkseni Postin johtamiskulttuurin ja koko yrityskulttuurin on muututtuva, jotta voidaan lähteä parempaan suuntaan. Toimintaympäristön muutos on haastava, mutta kaikkia ratkaisuja ei voida hakea työntekijöiden ehtojen sekä olojen heikentämisestä.

Postilla on vielä vt toimitusjohtaja, joka hänkin kerkesi päästä julkisuuteen veronkierrosta epäiltynä.

Jännittävää nähdä, mitä tänä keväänä tapahtuu ja kenestä tulee Postin toimitusjohtaja – ja mikä on tulevaisuuden suunta.

NikoKaistakorpi

22.2.2020 Blogitauolla toistaiseksi etsimässä motivaatiota ja miettimässä muita mahdollisia tapoja vaikuttaa. Palailen jos ja kun siltä taas tuntuu. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu