Mitä päivitettiin, miksi päivitettiin ja koska on valmista?

Tänään on ollut merkillinen päivä täällä Puheenvuorossa erilaisten teknisten vaikeuksien myötä, jonka syyn saattoi huomatessaan lukea ylhäältä pienestä tiedotteesta. Päivityksiä on tehty ja kaiketi tehdään edelleen?

Tiedotuksen merkitys

Itse olen ollut vetämässä useampia järjestelmäpäivityksiä ja yleensä järjestelmien kriittisyyden vuoksi mukavasti esim lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 02:00-07:00 huoltoikkunan aikaan.

Tämä ei ole kriittinen järjestelmä eikä moinen ole tarpeen, mutta kuitenkin jonkinlainen ennakkotiedottaminen sekä prosessin aikainen tiedotus olisi tarpeen mikäli käyttäjiä kunnioitetaan. Mehän emme tästä mitään maksa, mutta toisaalta ette tekään tarjoamastamme sisällöstä.

Lyhyt oppimäärä päivityksen tiedottamisesta

  1. Järkevintä on tiedottaa käyttäjiä hyvissä ajoin päivityksen ajankohdasta, jotta siihen voidaan varautua eikä se tule yllätyksenä.
  2. Tiedottaessa on hyvä kertoa päivityksen mukanaan tuomista uudistuksista, jotta siihen suhtaudutaan positiivisesti eikä vain häiriönä.
  3. Tiedotus tulee tehdä mahdollisimman näkyvästi, jotta se saavuttaa käyttäjät mahdollisimman laajalti.
  4. Päivityksen aikana tulee olla selkeästi esillä tilanne ja ennuste.
  5. Virheilmoitusten tulee kertoa tilanteesta eikä olla vain järjestelmän perusviestejä. On aika vaikea lukea sivulla olevia viestejä ellei pääse koko sivulle.
  6. On tiedotettava jatkuvasti edistymisestä ja poikkeamista, tähän on luotava kanava ellei sitä olemassa. Twitter tai Facebook toiminee.
  7. jne…

Asioita voi tehdä myös hyvin eikä se edes maksa juuri mitään

Jos katsoo tuota listaa, niin juuri mikään ei edes maksa mitään. Kyse on tiedottamisesta ja arvostuksesta.

Toimituksessa lienee tiedottamisen ammattilaisia, jotka voivat ohjata ylläpitoa tarvittaessa ja hoitaa tiedotusta.

Miten olisi, jos ensi kerralla tämä hoituisi paremmin?

PS. Missä mennään ja mitä uudistus tuo, mikä toimii ja mikä ei?

 

NikoKaistakorpi

Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu