Myyrien karkelot hallituksen kaatamiseksi – luottamuksellista tietoa vuotaa solkenaan

Jostain kumman syystä viime viikkoina on aktivoitunut myyrälauma, joka luovuttaa medialle jatkuvasti luottamuksellista tietoa, jonka tavoitteena lienee hallituksen kaataminen. Ennenkin vuotoja on ollut, mutta nyt niiden määrä on poikkeuksellinen.

Haapalan myyrälauma ministeriöissä

Erityisesti Sanoman HS sekä IS ovat näissä kunnostautuneet ja erityisesti Timo Haapala, jonka poliittinen agenda on hyvin tiedossa mm Kokoomuksen sekä Sipilän vahvana tukijana. ”Setä Arkadia” tuntuu suorastaan olevan tämän lauman johdossa.

Hänen haltuunsa päätyi jatkuvasti luottamuksellisia tietoja sekä sähköposteja, jotka kaikki pyrkivät osoittamaan Rinteen ja Paateron syyllisyyden. Moni on jo miettinyt onko kaikkia tietoja edes tullut tai olemassa vai onko osa keksittyjä – tätähän emme voi mitenkään tietää tai edes selvittää lähdesuojan vuoksi.

Kun Rinne on saatu pois tieltä, niin hallituksen kaatamista on tarpeen jatkaa. Näyttäähän pahasti siltä, että se saattaa muuten jatkaa. Kohde on vaihtunut Haavistoksi ja tänään IS:n etusivun täyttää Haapalan juttu:

Kommentti: IS:n saamat sähköpostit paljastavat: Haaviston selitykset al-Holista joutuvat outoon valoon

Jutussa kerrotaan jälleen: ”Ilta-Sanomat sai käsiinsä ulkoministeriön sisäistä kirjeenvaihtoa..

Iltalehden keskustalaisten sisäinen viestiketju Rinteen kaatamiseksi

Rinteen erostakin huolimatta vasemmistovetoinen hallitus näyttäisi jatkavan. Paitsi mikäli saadaan lyötyä riittävän paha kiila Keskusta ja SDP:n väliin vai mitä?

Eilen ilmaantui Iltalehden sivuille juttu:

Sipilä teki aloitteen Rinteen kaatamiskokouksesta – IL:n näkemät salaiset tekstiviestit todistavat: Näin keskusta kaatoi Antti Rinteen

Tämä ei aiheena hämmästyttänyt, mutta lähde sekä hänen motiivinsa mietityttävät. Mitä tällä tavoitellaan ja kuka tuosta sisäpiiristä on nämä vuotanut Iltalehdelle?

Elinkeinoelämän eliitti haluaa hallituksen eroavan

Kaksi edellistä blogiani käsitteli elinkeinoelämän eliitin hallussa olevan kaupallisen valtamedian aktiivisuutta hallituksen kaatamiseksi. Toiminta jatkuu, kun Rinteen ero ei riittänytkään ainakaan vielä hallituksen kaatamiseksi.

Nyt pitää lisätä vettä kiukaalle, tuntuvat ajattelevan. Myyrät jatkavat puuhiaan ministeriöissä ja luottamuksellisia sekä kenties jopa salaisia tietoja vuotaa solkenaan.

Jotenkin epäsuomalaiselta tuntuvaa menoa, mutta kunnian ja luottamuksellisuuden merkitys tuntuu vähenevän täälläkin päivä päivältä. Arvottomia näytelmiä näemme.

Kenties tämän kriisin seurauksena näemme vielä suuntauksen Yhdysvaltojen tapaan, jossa ylimmät virkamiehetkin vaihdetaan hallituksen mukaan. Nykyinen malli ylimpien virkamiesten viisivuotiskausineen antaa mahdollisuuden nimittää ja jättää ministeriöihin myyriä, joiden lojaliteetti ei kohdistu kansalaisiin tai Suomen valtioon vaan poliittiseen nimittäjätahoonsa.

Myyrät juhlivat, ketkä heille toimittavat ruokaa ja juomaa?

 

PS. Kommentointiin liittyen: tässä keskustelun aiheena on tämä vuotoilmiö ja median rooli. Kiihkeitä Haavistoa koskevia blogeja lienee useita, joten toivoisin, ettei tässä lähdetä siihen suuntaan vaan pysytään pääosin blogin aiheessa.

 

NikoKaistakorpi
Sitoutumaton Vantaa

Oikeudenmukaisuuden (toki subjektiivisesti) toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu