Suosituksen ja määräyksen ero for dummies osa 2: Etätyö ja terassit

Elinkeinoelämän sanansaattajia huolettaa kovin suositus etätyön jatkamiseen. Keskuskauppakamarin Juho Romakkaniemi kirjoittaa Twitterissä: ”Ravintoloiden terassit aukeavat 1.6. alkaen, mutta etätyösuositusta jatketaan kesän yli. Mikä voisi mennä pieleen?

Kauppalehden päätoimittaja Arno Ahosniemi ajaa samoilla kärryillä kirjoituksessaan Etätyöputkesta tulee liian pitkä.

Kerrataan nyt jälleen suosituksen ja määräyksen ero. Suositusta ei ole pakko noudattaa ja sen noudattamatta jättämisestä ei tule mitään sanktioita. Määräys on sellainen, jota pitää noudattaa sanktion uhalla.

Kun terassit saadaan avata, niin kyseessä on määräyksen purku. Ne eivät ole saaneet olla auki nyt.

Kun etätyösuositusta jatketaan on edelleen kyseessä vain suositus.

Työnantajilla on vapaus tehdä järjestelyjä ja toivottavasti miettiä suojakeinoja työntekijöiden turvaksi. Työntekijät voivat palata konttorille tms. Siitä vaan toteuttamaan. Ei tarvitse tässäkään tilanteessa taantua lapsiksi.

Toivottavasti tuon terassirinnastuksen takana ei ole edelleen ajatus työntekijöistäkin lapsina, jotka heti tilaisuuden tullen luistavat velvollisuuksistaan. Jostain syystä etätyö on vieläkin joidenkin pomojen silmissä kauhistus.

 

NikoKaistakorpi

Kiinnostus täällä kirjoittamiseen hiipunut ja kirjoittelen enää harvakseltaan. Koitan etsiä muita keinoja tuoda tärkeiksi kokemaani asioita esille. Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu