Verotietokeskustelussa komea laukaus omaan maaliin

Sirpa Paateron osinkoveroihin ja niiden julkisuuteen liittyvät kommentit saivat jälleen lukuisat elinkeinoelämän edustajat ja oikeistovaikuttajat liikkeelle kertomaan, kuinka ei ole olemassa verovapaita osinkoja. Samalla he tulivat perusteluillaan kenties epähuomiossa mitätöineeksi syyn, jonka vuoksi kaikki osinkotulot eivät näy verolistauksessa.

Tätä minä kutsun omaksi maaliksi.

Jos ei ole olemassa verovapaita osinkoja, niin silloin kaikkien osinkojen tulee jatkossa näkyä verolistauksissa veronalaisena tulona vai mitä?

Tilastokeskus kertoo vuodesta 2018: ”Pääomatulona verotettuja osinkoja tulonsaajat saivat bruttomääräisesti 4,2 miljardia euroa eli 6,8 prosenttia edellisvuotista enemmän. Veronalaista pääomatuloa osingoista oli 2,4 miljardia euroa.

Tuon listauksista puuttuvan 1,8 miljardia voinee nyt sitten sujuvasti tuoda verotietoihin, kun se ilmeisesti onkin veronalaista tuloa perusteluiden mukaan. Tämähän oli muuten myös ministeri Paateron tavoite.

Onhan se aivan mahdoton tilanne, että ei ole olemassa verovapaita osinkoja, mutta kuitenkin suuri osa ei näy verolistauksissa, koska ne eivät ole veronalaista tuloa?

Epäilen silti, että se ei ole poliitikoille ja elinkeinoelämän järjestöille mahdotonta. 😉

0
NikoKaistakorpi
Sitoutumaton Vantaa

Oikeudenmukaisuuden (toki subjektiivisesti) toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies. Työurani olen tehnyt yritysmaailmassa erityisesti tuotekehitystiimien vetäjänä ja asiantuntijana. Mielipiteitäni politiikasta ja muusta ilmaisen kirjoittamalla täällä - yritysmaailmassa kohdatessamme en puhu politiikasta vaan pidän nämä erillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu