Ei savua ilman tulta.

Helsingin Sanomat julkaisi lauantaina 4.3.2021 pääkirjoituksen:  ”Professorin kirja paljastaa vasemmistoradikaalien likaiset temput” (siirryt toiseen palveluun). Pääkirjoitus herätti kohun, mutta sen lisäksi oli myös meitä positiivisesti hämmästyneitä. Positiivinen hämmästys oli seurausta siitä, että HS julkaisi jotakin näin poikkeavaa tyypillisestä omasta punavihreästä agendastaan.

Tämä julkaisu ei pelkisty ainoastaan kohuun ja hämmästykseen, vaan tämän kaiken seurauksena paljastuu jotakin erittäin huolestuttavaa. Suurta huolta herättää se, että miten aggressiivisesti ja laajalla sekä vaikutusvaltaisella rintamalla kirjoituksen kimppuun hyökättiin, vaikka pääkirjoitus sisälsi täysin todenmukaista tietoa. Huoli kohdistuu myös siihen, mitä tuo hyökkäys sai aikaan. Sen seurauksena alettiin ns. perumaan ja vesittämään pääkirjoituksen sanomaa. Tuollainen toiminta antaa selvän viitteen siitä, että tilanne yhteiskunnassamme on todellakin hälyttävä, ja vieläpä huomattavasti hälyttävämpi kuin 70-luvulla.

Tarkastellaanpa asiaa pääkirjoituksen varsinaisen sanoman kautta, joka ilmenee hyvin seuraavassa sitaatissa:

”Oppilaat etsivät tarkalla silmällä oppikirjoista ja luennoista poikkeamia yya-politiikan virallisesta liturgiasta. Kun sellaisia havaittiin, professori voitiin ilmiantaa neuvostovastaiseksi esimerkiksi Soihtu-lehdessä tai Tiedonantajassa. Se ei ollut vaaraton syytös 1970-luvun suomettuneessa ilmapiirissä.”

Tuossa sitaateissa on jotakin hyvin tuttua. Jos siitä jättäisi pois viittaukset, jotka paljastavat sen puhuvan 70-luvusta ja puhuttaisiin esim. valtavirran virallisesta liturgiasta, se sopisi kuin ”nyrkki silmään” kuvaamaan tätä päivää. Vai miten sinä tämän näet, jos mietit rehellisesti ja oikein tarkkaan? Uskallatko sinä sanoa äänen aina omat näkemyksesi, tai pohtia ja keskustella niistä esim. somessa? Varotko tai kenties jopa pelkäätkö, mitä sanomisestasi seuraa? Ja mietipä, miten kävi tämän kyseisen pääkirjoituksen kanssa.

Tämä sama vakava ongelma on siis ilmiselvästi noussut uudestaan ja ikävä kyllä entistä huomattavasti voimakkaampana. Nyt se ei valitettavasti ole enää ”vain” yliopistojen seinien sisällä tapahtuvaa vaan se on vallannut koko yhteiskunnan. Eikä se ole enää vain tietyn puolueen sisäistä. Sille kannalle kallistumista on havaittavissa myös perinteisen oikeistolaisemman siiven riveissä. Ja mikä pahinta, se näkyy jopa hallitusohjelmaa myöden esim. intersektionaalisen feminismin välityksellä.

+3
Nina Koskela
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

TM, nainen, vaimo ja äiti. Minulle arvokkaita ja tärkeitä asioita ovat yhteiskunnan ja yksilön hyvinvointi, sanan- ja uskonnonvapaus, kannattava yrittäjyys ja kannattava työnteko, luonto ja eläimet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu