HSL palvelulinjat saatava kustannustehokkaiksi ja maskipakko kaikkiin julkisiin kulkuvälineisiin !

Eilen matkustin Helsingin joukkoliikennevälineissä ja rantauduin kaupoille Itä-Helsingin lähiöiden ostoskeskuksiin. Bussimatkojeni aikana haastattelin kuljettajia tiedustelleen heidän toiveitaan työturvallisuuteen liittyen. Toivottiin matkustajilta maskipakkoa ja parempaa kalustoa. Nykyinen kilpailutettava 7 vuoden sopimus HSL kaluston suhteen on liian pitkä aika koska bussit eivät kestä niin monivuotista rasitusta vaan sopimusta tulisi lyhentää 3-4 vuoteen. Lisäksi talviaikaan toivottiin kaupungin huolehtivan paremmin pysäkkien tieosuuden ja kadunvarren välisestä aurauksesta niin että matkustajien olisi turvallisempaa nousta ja poistua pysäkeillä. Nykyisellään linja-auto joutuu jättämään matkustajat ajotielle jolloin esim. pyörätuoleilla liikkuvien, vanhusten ja lastenvaunujen on hankalaa nousta ja poistua busseista.

Toinen asia joka tuli esille oli se että Itä-Helsingin palvelulinjat eivät nykyisellään toimi kustannustehokkaasti koska monet palvelulinjan busseista ajavat vuoronsa useimmiten matkustajista tyhjillään. Osa kuskeista oli sitä mieltä että vanhan mallinen kutsupalvelu toimisi nykyistä järjestelmää paremmin. Linjat ovat myös ajoajaltaan liian pitkiä eikä matkustajat jaksa pahimmillaan istua puolitoista tuntia paikasta A paikkaan B. Ehdotettiin että linjavälit katkaistaisiin isommilla asemilla kuten Herttoniemessä. Palvelulinjat ovat osa kaikille avointa joukkoliikennettä eikä vain senioreille tai invalideille jonka vuoksi kaupungin tulisi lisätä ja parantaa tiedostusta jotta myös muut matkustajat löytäisivät palvelulinjan asioidessaan kaupoissa tai terveysasemilla.

Rehellisesti sanottuna riskiryhmään kuuluvana minua nykyisin hiukan pelottaa kulkea julkisilla liikennevälineillä ja asioida kaupoissa joissa maskittomat yskivät ja pärskivät. Tarvitaan vain yksi maskiton koronavirusta kantava yskijä/aivastelija niin koko autolastillinen, myös työtään tekevä kuljettaja tai kaupassa olevat sekä kaupan työntekijät altistuvat ja mahdollisesti sairastuvat. Milloin Suomen hallitus alkaa ottaa vastuuta ja herää asettamaan julkisiin tiloihin kuten busseihin ja kauppoihin kaikille maskipakon ? Pelkäävätkö poliittiset päättäjät menettävänsä äänestäjiä eikä sen johdosta uskalleta tehdä kansalaisten hyväksi turvallisia päätöksiä ?!

Kuvassa FPP2 hengityssuojain
NinaHedkrok
Liike Nyt Helsinki

Nina J. Hedkrok. Olen 55-vuotias äiti ja isoäiti sekä turvallisuus-, liikunta- ja musiikkialan ammattilainen. Olen Suur-Helsingin Korona-apuryhmän perustaja (3/2020) Olen suurella sydämellä varustettu ihmisten ja eläinten oikeuksien, sekä luonnonsuojelun puolestapuhuja. Hyvinvointi vauvasta vanhukseen tulisi olla jokaisen itseisarvo. Yhteistunto, syrjäytymisen ennaltaehkäisy, lähimmäisen rakkaus, ja puhdas sekä turvallinen elinympäristö ovat minulle tärkeitä. Syrjäytymisen ennaltaehkäisy, koulutus ja toimeentulo, turvallinen elinympäristö ja syntyvyyden lisääntyminen, ekologisuus, julkisen liikenteen turvallisuus ja toimivuus sekä yhteisöllisyys ovat tärkeitä asioita yhteiskunnallisissa päätöksissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu