Johtajuus

Potki panssariin – Älä kaveriin ! – Nina J. Hedkrok
Foto: Veli-Pekka Väisänen

Mielestäni nykyinen johtamismalli pitäisi tulevaisuudessa perustua yhteisöllisyyteen ja yhteistuntoon. Johtajuus voisi olla demokratiaan pohjautuvaa tiimityötä missä yritystä, virastoa, koulua ja terveydenhuoltoa johdettaisiin yhteistyönä johtotiiminä eikä niin että vain yksi ihminen käyttää valtaa sanoen päätöksille sen viimeisen sanan.

Jos päätöksiä tehtäessä näkemykset eroaisivat niin järjestettäisiin johtotiimin sisällä äänestys jonka tulos saisi aikaan päätöksen. Lopullista päätöstä ei koskaan saisi ”naulata kiinni arkkuun” vaan parantamismuutokset pitäisi olla nopeassa aikataulussa mahdollisia mikäli päätös osoittautuisi käytännössä toimimattomaksi.

Sana valta saattaa sokaista yksittäisen ihmisen jolloin vallan kahvassa kiinni pitävä johtaja muuttuu autoritääriseksi johtamistavaksi hallita muita käskyttämällä, alistamalla ja nujertamalla saadakseen oman näkemyksensä ja tahtonsa läpi piittaamatta muiden mielipiteistä. Vastaavia vallankahvasta kiinni pitäneitä diktatuurimallin johtamistyylejä tunnetaan historiassa useita kuten Stalin, Castro, Hitler ja nykyinen Pohjois-Korean johtaja. Johtajuusmallit jossa yksi ihminen pitää käsissään kaikkia lankoja missä alaiset tanssivat kuin marionetit on mielestäni täysin muumioaikainen johtajuusmalli.

Nykypäivään sopivampi johtajuus olisi tiimijohtajuutta jossa sana valta ei pääsisi sokaisemaan. Johdon työryhmään valittaisiin äänestyksen kautta sopivia ja päteviä henkilöitä joilla olisi kyky toimia yhteistyössä muiden kanssa. Asioista voidaan olla eri mieltä ja rakentava keskustelu on tervettä.

Toisen ihmisen kiusaaminen kuten mustamaalaaminen ja mollaaminen ei ole millään tavalla rakentavaa. Rakentava kritiikki on tervettä mikäli sen tarkoitus ei ole toista vahingoittaa.

Mielipide-erot ei pitäisi olla sotatantere jossa taistellaan pitäen tiukasti kiinni vain omasta näkemyksestä kuuntelematta ja punnitsematta toisen näkemyksiä. Itse uskon diplomatiaan eli sovittelevan ja neuvottelevan tavan tuovan kaikkia osapuolia miellyttävän lopputuloksen sen sijaan että heiluttaisi ruoskaansa kuin elokuvan satuhahmo Indiana Jones.

Millaista johtajuutta itse suosit ?

Nina J. Hedkrok, Helsinki

0
NinaHedkrok
Liike Nyt Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Nina J. Hedkrok. Olen 55-vuotias äiti ja isoäiti sekä turvallisuus-, liikunta- ja musiikkialan ammattilainen. Olen Suur-Helsingin Korona-apuryhmän perustaja (3/2020) Olen suurella sydämellä varustettu ihmisten ja eläinten oikeuksien, sekä luonnonsuojelun puolestapuhuja. Hyvinvointi vauvasta vanhukseen tulisi olla jokaisen itseisarvo. Yhteistunto, syrjäytymisen ennaltaehkäisy, lähimmäisen rakkaus, ja puhdas sekä turvallinen elinympäristö ovat minulle tärkeitä. Syrjäytymisen ennaltaehkäisy, koulutus ja toimeentulo, turvallinen elinympäristö ja syntyvyyden lisääntyminen, ekologisuus, julkisen liikenteen turvallisuus ja toimivuus sekä yhteisöllisyys ovat tärkeitä asioita yhteiskunnallisissa päätöksissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu