Ovatko heterot pilanneet yksinoikeutensa avioliittoon?

Pohdin eräs päivä tällä hetkellä tapetilla paljon ollutta aihetta, avioliittoa ja avioliittolakia. Kerrottakoon, että olen aina ollut sitä mieltä, että avioliitto on pyhä asia ja miehen ja naisen välinen liitto, kuten se on Raamatussa kirjoitettu. Pohdin kuitenkin nykypäivän avioliittoa ja sen ’pyhyyttä’. 

Raamatussahan kielletään samaa sukupuolta olevien suhteet ja avioliitto on asetettu vain yhden miehen ja yhden naisen väliseksi liitoksi. Raamatussa myös kielletään haureus ja huorinteko, mitä varmasti tapahtuu monessa heteroliitossa. Heteroilla on aina oikeus mennä avioliittoon montakin kertaa perätysten ja oikeus on ehdoton riippumatta siitä, mitä Raamattu sanoo esimerkiksi erosta. Raamatussa kielletään eronneen naisen tai miehen solmimasta uutta avioliittoa ja ”mikäli mies hylkää vaimonsa ja nai toisen, tekee hän huorin (Mark 10.)” ja toisinpäin. Miksi Suomessa suostutaan vihkimään ehdoitta heteroja, jotka tekevät parhaillaan ’huorin’, mutta ei samaa sukupuolta olevia. Raamatussa kielletään myös juopuminen ja tuiterissa olevia ihmisiä vihitään jatkuvasti avioon. Mikä tekee toisesta synnistä niin ehdottoman suuren, mutta toista voidaan katsoa läpi sormien. Mielestäni on epäoikeudenmukaista, että toisille sallitaan ehdoitta aina avioliitto ja toisille ei koskaan. Synnissä elävä ihminen saa uskoa Jumalaan ja pyytää liitolleen siunausta, kunhan syntinä ei ole homous, niinkö se menee? Täytyy muistaa, että homous ei ole välttämättä valinta.

Pitäisikö nyky-yhteiskunnassa pohtia enemmän sitä, mitä avioliitto on ja mitä avioliittoon meneviltä edellytetään. Tuntuu siltä, että tällä hetkellä edellytetään ainoastaan, että avioituvat ovat eri sukupuolta. Edellytetäänkö siltä eheyttä, rakautta, uskollisuutta, yhteistä kotia, yhteistä sänkyä, perheen perustamista ja miten voidaan olla varmoja, että avioliitossa eletään näiden normien mukaisesti.

Muistaakseni naisen kirkossa puhuminenkin on Raamatussa kielletty, mutta tässä on voitu joustaa ja sääntöä on voitu muuttaa nyky-yhteiskuntaamme sopivaksi, missä ihmiset, naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia. 

Tässä pohdintoja, jotka ovat melkein vieneet minulta yöunet. Jumala loi miehen ja naisen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu