Nälkävuosista sukupuuttoon

Demarinuoret ehdottavat, että kotihoidontuki olisi lakkautettava, sillä se aiheuttaa tasa- arvo- ongelmia. Kotihoidontuki siis on se ongelmien aiheuttaja.

Mielestäni ongelmat ovat aivan muualla. Suomessa lapsia syntyy yhä vähemmän ja vähemmän, eikä kotihoidontuki ainakaan ole se tekijä, miksi lapsia Suomessa hankitaan. Työttömänäkin rahaa saa enemmän käteen ja varmasti myös jää enemmän käteen, mikäli lapsia ei ole. Taloudellinen taantuma saa ihmiset todella miettimään kannattaako lapsia tehdä.  Lapsen saamisesta ei ainakaan taloudellisesti hyödy mitenkään. Suomessa syntyvyysluku laahaa lähes 1868 vuoden tasolla, jolloin Suomessa elettiin nälkävuosia. Syntyvyyden väheneminen on lähes tuplaantunut vuodesta 2014. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Suomessa syntyvyys on ollut laskusuhdanteinen jo pitkään, mutta vauhti syntyvien lasten määrässä näyttää painuvan alemmas entistä nopeammin. Samalla odottelemme suurten ikäluokkien aiheuttavan pian suuret kuolleisuusluvut.

Demarinuoret siis ehdottavat, että lapsensaamisprosessi olisi mahdollisimman sutjakasti ohi, jotta normaalielämä äidin kohdalla voisi jatkua. Äiti töihin, pois kotimökistä parketteja kuluttamasti ja vauva vieraan vastuulle. Normaalielämähän siinä jatkuukin, kun pieni lapsi mahdollisesti huutaa sekä yöt, että päivät eroahdistustaan ja äidillä kahvitauot menee maitoa pumpatessa. No onneksi lapset (ja äidit) ovat sopeutuvaisia. Jari Sinkkosen mukaan päivähoito suurine ryhmineen aiheuttaa lapselle stressiä. Mitä pienempi lapsi on kyseessä, sitä vähemmän valmiuksia lapsella on hallita näitä stressitekijöitä, mitkä aiheutuvat muun muassa siitä, että jo pieni lapsi joutuu suuressa ryhmässä taistelemaan reviiristään ja kamppailemaan suurten tunnemyllerrysten kanssa ilman jatkuvasti saatavilla olevaa aikuista. Päiväkodissa tällä aikuisella saattaa nimittäin olla jo muutama muu sylissä myllertämässä.

Kannustaisikohan tällainen demarinuorten "tasa- arvouudistus" hankkimaan enemmän tuottavia kansalaisia Suomeen. Tuskin olen ainoa, joka on sitä mieltä, että lasta ei ainakaan silloin kannata hankkia,  jos ei velvollisuuttaan saa hoitaa kunnialla siihen asti, että lapsella on valmiudet suureen ryhmään, vieraiden ihmisten pariin. Jotkut vanhemmat haluavat mennä aikaisin töihin ja se on heidän valintansa, mutta ei minun. Avainasia onkin valinnanvapaus, mikä tulee säilyä perheillä. Mikäli lapsi halutaan aikaisin varhaiskasvatuksen piiriin, tai mikäli halutaan olla lapsen kanssa kotona, on se perheen asia. Vain perheet voivat itse päättää myöskin siitä, hoitaako lasta kotona isä, vai äiti.

Suuret ryhmäkoot päiväkodeissa mielestäni estävät lasta saamasta tarvitsemaansa turvaa ja lohtua, läsnäolevaa aikuista ja lämmintä syliä siinä määrin, kuin pieni lapsi elämää ja tunteitaan opetellessa tarvitsee. Mikäli kaikki vauvat laitettaisiin päivähoitoon yhdeksän kuukauden iässä, tarvittaisiin valtavasti uusia päivähoitopaikkoja ja hoitajia. Lisäksi kustannukset uusista päiväkotilaisista ja uusista päiväkodeista olisivat valtavat. Paljon valtavammat, kuin mitätön palkka vanhemmalle lapsensa hoitamisesta, jota kotihoidontueksi kutsutaan. Kiitos siis vanhemmille, jotka jaksatte kotona, vaikka välillä seinät kaatuisivat päälle, otsassa kasvaisi uloke ja rahat olisivat tiukilla. Tätä investointia ei mitata rahassa. 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu